21.3 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Εκθέσεις αγιογραφίας Ιωάννη Σούρτη σε Ακαμάτρα & Φραντάτο υπό την αιγίδα Μητρόπολης και Δήμου

Δείτε επίσης

Ανάγλυφες υφές και λαμπρά χρώματα «δια χειρός Ιωάννη Σούρτη»

Ο Ιωάννης Σούρτης ετοιμάζεται να παρουσιάσει την πρώτη του έκθεση αγιογραφίας στην Ικαρία. Στον τόπο καταγωγής του και γέννησης της μητέρας του. Με έναν απροσδόκητο συνδυασμό ζωγραφικής και ανάγλυφης τέχνης, φέρνει στο φως 30 μοναδικά έργα, παραμένοντας πιστός στους αυστηρούς κανόνες της βυζαντινής αγιογραφίας. Η πρώτη παρουσίαση είναι προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή 28 Ιουλίου στην Ακαμάτρα και την αμέσως επόμενη ημέρα, το Σάββατο 29 Ιουλίου, η έκθεση θα μεταφερθεί στο Φραντάτο. Οι εκθέσεις είναι υπό την αιγίδα του εξωραϊστικού εκπολιτιστικού Συλλόγου της Ακαμάτρας, χωριό από όπου έλκει την καταγωγή του ο καλλιτέχνης, του Δήμου Ικαρίας και της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών. Στο πρόγραμμα είναι να πραγματοποιηθεί μία ακόμη παρουσίαση στον Άγιο Κήρυκο στα τέλη Αυγούστου για την οποία, όταν θα πλησιάζουν οι μέρες, θα βγει νέα ανακοίνωση.

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΟΥΡΤΗ

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/7, ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΚΑΜΑΤΡΑΣ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 29/7, ΦΡΑΝΤΑΤΟ, ΕΝΤΟΣ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ

ΩΡΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 8 – 11 μ.μ.

Ο Ιωάννης Σούρτης έχοντας αφοσιωθεί στην τέχνη της αγιογραφίας για πολλά χρόνια, έχει αναπτύξει έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης. Τα έργα του διακρίνονται για την ανάγλυφη υφή τους, που προσδίδει όγκο στις πτυχώσεις των ρούχων, σε σημεία του προσώπου και των χεριών. 

Κεντρικό έκθεμα θα είναι το μεγάλων διαστάσεων έργο «Αγία Θεοκτίστη». Εκτός από τα έργα θα υπάρχουν επίσης ιστορικά ντοκουμέντα που σχετίζονται με το κεντρικό θέμα της έκθεσης αλλά και με την παροικία των ικαριωτών της Αιγύπτου της πρώτης δεκαετίας του 1900.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img