21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Πρόσκληση για ένταξη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (07/07/2023)

Θέμα: «Ενημέρωση εθελοντικών ομάδων μη ενταγμένων στο Μητρώο Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας»
Σχετ: α) Απόφαση Φεκ 5087/Τεύχος β/29-9-2022
Β Το με αρ. πρωτ. 10589/5-7-2023 Έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Σας διαβιβάζουμε τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα που αφορούν πρόσκληση εκδηλώσεις ενδιαφέροντος του φακέλου δικαιολογητικών από νομικά πρόσωπα ή ενώσεις ή ομάδες προσώπων με σκοπό τον προγραμματισμό των απαιτούμενων εκπαιδεύσεων για την ένταξη τους στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετέ τους εθελοντικούς συλλόγους που δεν είναι ενταγμένοι στο (Μ. Ε.Ο.Π.Π.) και δραστηριοποιούνται στον Δήμο σας προκειμένου να υποβάλουν εφόσον το επιθυμούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά περιγράφονται στο α σχετικό.
O Προϊστάμενος του Τμήματος
Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Σάμου

 

Πρόσκληση με αρ. 10529

ΘΕΜΑ: πρόσκληση υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και φακέλου δικαιολογητικών από νομικά πρόσωπα ή/και ενώσεις ή ομάδες προσώπων με σκοπό τον προγραμματισμό των απαιτούμενων εκπαιδεύσεων για την ένταξή τους στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας (Μ.Ε.Ο.Π.Π.)
— Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης και φακέλου δικαιολογητικών. ΣΧΕΤ: α) Ν. 4662/2020 (Α’27) Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις.» (Α” 27). β) Η υπ’ αριθ. πρωτ. 16126/20-09-2022 (Β’5087) Απόφαση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Δικαιολογητικά και διαδικασία εγγραφής των Εθελοντικών Οργανώσεων και των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στο Ενιαίο Μητρώο Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας (Ε.Μ.Ε.Π.Π.)», όπως ισχύει. γ) Η υπ. αριθμ. Απόφαση 16287/14-11-2022: «Οργάνωση και λειτουργία της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας (Α.ΠΟ.Π.)» (Β’ 5848).
Σε εφαρμογή των ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι, για τον προγραμματισμό των απαιτούμενων εκπαιδεύσεων των μελών νομικών προσώπων ή/και ενώσεων ή ομάδων (εφεξής «οργανώσεις»), που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας (Μ.Ε.Ο.Π.Π.) και πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 58, του ν. 4662/2020, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μαζί με φάκελο δικαιολογητικών, σύμφωνα με τα ακόλουθα:
Διανομή μέσω 9ΡΙΛΛ με 1)11): 649e6357θι544ε57t8971983 στις 05/07123 10:41 Ι
Ι. ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ: Η προς συμπλήρωση αίτηση βρίσκεται συνημμένη στην παρούσα και τα στοιχεία της συμπληρώνονται ως εξής:
Α. Επωνυμία: Αναγράφεται η επωνυμία της οργάνωσης, όπως ακριβώς αναγράφεται στο καταστατικό ή άλλη πράξη ίδρυσής της.
Β. Σύνολο μελών: Ο αριθμός των μελών της οργάνωσης που επιθυμούν να λάβουν την απαιτούμενη εκπαίδευση. 0 αριθμός αυτός πρέπει να είναι ο ίδιος με τον αριθμό μελών του καταλόγου του άρθρου 1, παρ. 2δ, της υπ’ αριθμ. 16126/20-9-2022 Απόφασης.
Γ. Στοιχεία επικοινωνίας νόμιμου εκπροσώπου: Συμπληρώνονται απαραίτητα όλα τα στοιχεία του πίνακα Γ” της αίτησης.
Δ. Στοιχεία επικοινωνίας υπεύθυνου επικοινωνίας: Συμπληρώνονται απαραίτητα όλα τα στοιχεία του πίνακα Δ” της αίτησης.
Ε. Στοιχεία έδρας: Αναγράφονται τα στοιχεία της έδρας όπως αυτή έχει καθοριστεί στο καταστατικό ή την πράξη ίδρυσης. Επισημαίνεται, ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που συμπληρώνεται σε αυτόν τον πίνακα, πρέπει να είναι αυτή από την οποία θα αποσταλεί προς κατάθεση η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τον φάκελο δικαιολογητικών και Θα είναι αποκλειστικά αυτή με την οποία θα διεξάγεται οποιαδήποτε ηλεκτρονική επικοινωνία με την Αυτοτελή Διεύθυνση Εθελοντισμού και Εκπαίδευσης.
Π. Αριθμός Μελών που επιθυμούν να λάβουν την ιδιότητα του εθελοντή πολιτικής προστασίας ανά είδος δράσης: Στον κατάλογο αυτό δηλώνονται αποκλειστικά δράσεις οι οποίες προσδιορίζονται στο άρθρο 57 του ν. 4662/2020 και ο αριθμός των μελών (αριθμητικά) που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην κάθε δράση αντίστοιχα (άρθρα 58, παρ. 3 και 59, ν. 4662/2020).
Ζ. Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος επισυνάπτεται στο παρόν σε δύο αντίγραφα, το ένα σε αρχείο word και το άλλο σε αρχείο pdf και πρέπει να συμπληρωθούν και να υποβληθούν στην Γ.Γ.Π.Π. και τα δύο αρχεία (word και pdf) οπωσδήποτε. Το αρχείο pdf της αίτησης πρέπει να φέρει και την υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου και την σφραγίδα της οργάνωσης.
ΙΙ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Ο φάκελος δικαιολογητικών περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά της παρ. 2 του άρθρου 1, πλην της περ. ε’, και τα δικαιολογητικά της παρ. 3 του άρθρου 1, της υπ’ αριθμ. 16126/20-9-2022 (Β’ 5087) Απόφασης. Με σκοπό την ορθή συμπλήρωση του φακέλου, παραθέτουμε τις παρακάτω διευκρινίσεις και οδηγίες:
Ι. Το αντίγραφο του καταστατικού ίδρυσης πρέπει να είναι ευκρινές, να φέρει τις απαραίτητες σφραγίδες και υπογραφές και να υποβληθεί αποκλειστικά σε μορφή αρχείου pdf. Επισημαίνεται ότι, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 58 του ν. 4662/2020, θα πρέπει να προκύπτει σαφώς ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας της οργάνωσης καθώς και η επιδίωξη δράσεων πολιτικής προστασίας. Τονίζουμε δε, ότι οι δράσεις πολιτικής προστασίας καθορίζονται αποκλειστικά στο άρθρο 57 του ν. 4662/2020.
ΙΙ. Το αντίγραφο της πράξης συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου, με τα στοιχεία επικοινωνίας (ον/μο, email, τηλ. επικ/νίας) των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή σε περίπτωση ύπαρξης άλλου οργάνου διοίκησης η σχετική πράξη ορισμού του με τα στοιχεία των μελών του, πρέπει να είναι ευκρινές και αποκλειστικά σε μορφή αρχείου pdf.
ΙΙΙ. Στην περίπτωση Δημοτικής Ομάδας, απαιτείται η κατάθεση, επικυρωμένου αντιγράφου ή αναρτημένου στη Διαύγεια, της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την σύστασή της, καθώς και η απόφαση ορισμού του επικεφαλής της. παρομοίως, για ένωση προσώπων (πλην σωματείων) απαιτείται επικυρωμένο αντίγραφο της πράξης σύστασης της ένωσης και ορισμού των επικεφαλής της.
iv. Η ενδιαφερόμενη οργάνωση πρέπει να καταθέσει κατάλογο με τα στοιχεία των δώδεκα (12) τουλάχιστον μελών. 0 κατάλογος επισυνάπτεται, στο παρόν, σε επεξεργάσιμη ηλεκτρονική μορφή (αρχείο excel) προς συμπλήρωσή του. 0 κατάλογος θα πρέπει να συμπληρωθεί και να κατατεθεί σε δύο αρχεία (1 excel και 1 ρση οπωσδήποτε. Οποιαδήποτε άλλη μορφή ηλεκτρονικού αρχείου δεν γίνεται αποδεκτή.
Διευκρινίζεται ότι: α. για συμμετοχή των μελών σε επιχειρησιακές δράσεις του άρθρου 57, ν. 4662/2020, το έτος γέννησης πρέπει να είναι μεταξύ των ετών 1958 και 2005,
β. για συμμετοχή των μελών σε υποστηρικτικές δράσεις, του άρθρου 57, ν. 4662/2020, το έτος γέννησης πρέπει να είναι μεταξύ των ετών 1953 και 2005.
ν. Για κάθε μέλος του καταλόγου, σύμφωνα με την παρ. 2δ του άρθρ. 1, της Απόφασης 16126/20-30-2022 (Β’ 5087), κατατίθενται όλα τα δικαιολογητικά της παρ. 3 του ιδίου άρθρου. Τα δικαιολογητικά αυτά Θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλα αποκλειστικά σε ένα και μόνο αρχείο pdf νια κάθε μέλος, με όνομα αρχείου το ονοματεπώνυμο του συγκεκριμένου μέλους που αφορούν.
νί. Τονίζεται ότι, οι ιατρικές γνωματεύσεις πρέπει να φέρουν υπογραφή και σφραγίδα του γιατρού και να βεβαιώνουν ρητά την καλή υγεία του ατόμου.
ΙΙΙ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
i. Οργανώσεις που αποτελούν παραρτήματα μιας κεντρικής οργάνωσης, αλλά διαθέτουν ξεχωριστό καταστατικό από αυτό της κεντρικής οργάνωσης (παρ. 1, άρθρο 6 της Απόφασης 16126/30-9-2022(6′ 5087)) καταθέτουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά που αφορούν στην οργάνωσή τους απευθείας στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
ί. Για τις περιπτώσεις οργανώσεων που διαθέτουν παραρτήματα (εφόσον αυτό προβλέπεται στο καταστατικό τους), τα οποία δεν διαθέτουν ξεχωριστό καταστατικό από αυτό της κεντρικής οργάνωσης (παρ. 2, άρθρο 6 της Απόφασης 16126/20-9-2022 (Β’ 5087)), ισχύουν τα ακόλουθα:
α. Η κεντρική οργάνωση καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για κάθε ένα παράρτημά της, σε ξεχωριστή υποβολή (ξεχωριστό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου νια κάθε παράρτημα) από την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κεντρικής οργάνωσης που δηλώνεται στον πίνακα Ε της αίτησης.
β. Στο στοιχείο Α” της αίτησης αναγράφεται η επωνυμία της κεντρικής οργάνωσης, όπως αυτή αναφέρεται στο καταστατικό ίδρυσής της και ο διακριτικός τίτλος του παραρτήματος, όπως αυτός αναφέρεται στην απόφαση σύστασής του.
γ. Τα στοιχεία Α, Γ, Δ, Ε, της αίτησης αφορούν σε στοιχεία της κεντρικής οργάνωσης. δ. Τα στοιχεία Β και ΣΤ της αίτησης αφορούν σε στοιχεία του παραρτήματος. ε. Η κεντρική οργάνωση υποβάλλει επιπλέον της αίτησης και του φακέλου δικαιολογητικών:
– απόφαση ίδρυσης του παραρτήματος, – απόφαση σύστασης του οργάνου διοίκησης με τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών του, – τα στοιχεία του πίνακα Δ’ της αίτησης και για τον επικεφαλής του παραρτήματος. στ. Για την συμπλήρωση και υποβολή, κατά τα λοιπά, των απαραίτητων στοιχείων ακολουθούνται
οι οδηγίες του μέρους Ι. και ΙΙ. του παρόντος.
Επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατή υποβολή αίτησης παραρτημάτων της περίπτωσης της παρ. 2, του άρθρου 6 της ΑπόΦασης 16126/20-9-2022 (Β’ 5087), εάν δεν υποβάλλει αντίστοιχη αίτηση και η κεντρική ορνάνωση.
Ιν. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
i. Η αίτηση και τα δικαιολογητικά κατατίθενται ταυτόχρονα και άπαξ στο ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο αποστέλλεται απευθείας γόνο από την δηλωμένη στον πίνακα ε’ της αίτησης ηλεκτρονική διεύθυνση της ορνάνωσηC• και αποκλειστικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
grammateia@civΙlprotettion.Qr (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ)
Στο Θέμα του μηνύματος να αναγράφεται απαραίτητα η επωνυμία της οργάνωσης και η περιφερειακή ενότητα στην οποία βρίσκεται η έδρα της.
ii. Επισημαίνουμε ότι, τόσο η τήρηση των διαλαμβανομένων στην υπ’ αριθ. πρωτ. 16126/20-09-2022 (Β” 5087) Απόφαση, όσο και των οδηγιών του παρόντος είναι καθοριστική, καθώς η έλλειιUη δικαιολονητικών ή ανακρίβεια των δηλούυενων στοιχείων επισύρει τον αποκλεισμό από τη διαδικασία.
ίίί. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν στα τηλέφωνα και 213 1510 950, 213 1510 924, 213 1331 069, 213 1510 926, 213 1510 197 και στην δ/νση ηλ/κού ταχ/μείου (81τ1811):
ethelontίsmosCacivilprotection.ω. (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ)
ίν. Η παρούσα με τα συνημμένα σε αυτό βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας ωωω.cίνί Ι ρrοtectίοη.gον.Rτ.
Συνημμένα: 1. Η υπ’ αριά. πρωτ. 16126/20-09-2022 (Β 5087) Απόφαση Γενικού Γραμματέα 2. Το πρότυπο αίτησης σε pdf 3. Το πρότυπο αίτησης σε word 4. Ο κατάλογος μελών σε pdf 5. Ο κατάλογος μελών σε αα!
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img