21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Προτεραιότητες του Πρωθυπουργού η αποπληρωμή δημόσιου δανεισμού και η υγεία

Δείτε επίσης

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας (05/07/2023)

  1. Πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου δανεισμού προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο  Bloomberg.  

Την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του πρώτου μνημονίου προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Θα είμαστε σε θέση, πριν το τέλος του έτους, να πληρώσουμε νωρίτερα από ό,τι είναι προγραμματισμένο», είπε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «δέσμευση προς τους επενδυτές».

«Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις», τόνισε επίσης ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν δίνει έμφαση μόνον στην τόνωση της ανάπτυξης αλλά και στην ταχεία υποχώρηση της αναλογίας του χρέους προς το ΑΕΠ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι τα ελληνικά ομόλογα ήδη αντιμετωπίζονται από τις αγορές «σαν να είμαστε χώρα που έχει την επενδυτική βαθμίδα», συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας πριν το τέλος του έτους.

Η πρόωρη αποπληρωμή είναι ένα συμβολικό βήμα που θα σηματοδοτήσει ότι τα χρόνια της κρίσης ανήκουν οριστικά στο παρελθόν κι ένα σήμα προς τους διεθνείς επενδυτές ότι η Ελλάδα έχει «αλλάξει πίστα». Η πολιτική σταθερότητα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών που έδωσαν στη ΝΔ ασφαλή αυτοδυναμία, η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα συμβάλλουν ώστε η χώρα να συνεχίσει να έχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και στην επίτευξη του στόχου για σύγκλιση με την Ευρώπη.

  1. Θα κερδίσουμε το στοίχημα για μια καλύτερη δημόσια υγεία για όλους.  

Η δεύτερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε υπουργείο, ήταν στο Υγείας, προκειμένου να τονίσει αυτό που είχε πει και προεκλογικά, ότι αποτελεί μια από τις μεγάλες προτεραιότητες της τετραετίας. Αυτό επεσήμανε και στις δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε:

“Έχουμε αναλάβει όλοι μαζί ένα μεγάλο εθνικό στοίχημα: η χώρα να αποκτήσει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών. Έχουμε έναν εξαιρετικά αναλυτικό και λεπτομερή προγραμματισμό για τις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε, οι οποίες έχουν περιγραφεί στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Δεν είναι μόνο η ανάγκη να προσθέσουμε τακτικές προσλήψεις στο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και να αναμορφώσουμε ριζικά τις υποδομές της υγείας.

Οι δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης για τα νέα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και τα νέα Κέντρα Υγείας προχωρούν ταχύτατα. Σύντομα θα αρχίσουν να παραδίδονται στα νοσοκομεία.

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν ότι υπάρχει μια διαφορά στην καθημερινότητά τους. Θα παρακολουθώ σε τακτά χρονικά διαστήματα την πρόοδο την οποία θα επιτυγχάνουμε. Το ξαναλέω: είναι ένα στοίχημα για όλους μας. Όλοι μαζί θα το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, γιατί οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη δημόσια υγεία και θα την έχουν”.

  1. Προσωπικό της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων θα καλύψουν άμεσες ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων. Αυτό προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.  

Το ΕΚΑΒ αποκτά τη δυνατότητα να αξιοποιήσει άμεσα 200 στελέχη της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων σε περισσότερες από 50 περιοχές, για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων μας σε υπηρεσίες οδηγών και να μην επαναληφθούν τραγικά περιστατικά, όπως αυτά τα οποία βιώσαμε τους τελευταίους μήνες. Προκειμένου μάλιστα να αντιμετωπιστεί το επείγον του πράγματος, η κυβέρνηση προχωρά στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, προκειμένου να μην υπάρξουν οι παραμικρές καθυστερήσεις.

Επιπλέον, υπάρχουν στο “τραπέζι” προτάσεις του Υπουργείου Υγείας, που μπορούν σύντομα να υλοποιηθούν, ώστε οι πολίτες, εντός των επόμενων μηνών και όχι των επόμενων ετών, να δουν μία σημαντική διαφορά στην ταχύτητα και την ποιότητα των υπηρεσιών Άμεσης Βοήθειας.

  1. Προεκλογικά είχατε υποσχεθεί την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό. Τα μέτρα που λαμβάνονται αναιρούν την ανάγκη να γίνουν προσλήψεις;  

Είναι ξεκάθαρο, όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το Υπουργείο Υγείας, ότι οι άμεσες αυτές ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν είναι υποκατάστατο της μόνιμης παρέμβασης για την οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι θα κάνει στο ΕΚΑΒ. Με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εκσυγχρονισμό των μέσων διάσωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αναίρεση των προεκλογικών δεσμεύσεων, συγχέοντας σκοπίμως ένα μέτρο άμεσης εφαρμογής, όπως είναι η συνεργασία του ΕΚΑΒ με την πυροσβεστική και τον στρατό, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, με την υλοποίηση του συνολικού κυβερνητικού σχεδίου.

Η κυβέρνηση έχει ένα συνεκτικό πρόγραμμα για την υγεία, κομβικό σημείο του οποίου αποτελεί η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός του ΕΚΑΒ, με τελικό στόχο, ο χρόνος απόκρισης στις κλήσεις, στις πόλεις να μειωθεί στα 7 με 10 λεπτά. Βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι και η αύξηση του μόνιμου προσωπικού του ΕΚΑΒ κατά 800 άτομα και η δημιουργία 6 νέων βάσεων ευέλικτων ελικοπτέρων σε όλη τη χώρα, για πρωτογενή διάσωση και αεροδιακομιδές, με εξειδικευμένες υπηρεσίες, που θα ενοικιαστούν από το εξωτερικό, αφού δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα. Κάποια από αυτά τα μέτρα απαιτούν χρόνο. Οι προσλήψεις δεν μπορούν να γίνουν από τη μία ημέρα στην άλλη, ούτε τα ελικόπτερα μπορούν να έρθουν την επόμενη ημέρα των εκλογών. Θα γίνουν, όπως έχουμε ανακοινώσει, τηρώντας τις σχετικές διαδικασίες. Η συνεργασία με την πυροσβεστική και τον στρατό μπορεί να γίνει άμεσα κι αυτό είναι που κάνουμε. Κατά τα λοιπά και οι προσλήψεις θα γίνουν και οι βάσεις ελικοπτέρων θα δημιουργηθούν.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου

Βαγγέλης Καπλαντζής

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img