20.5 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Η Θεατρική Ομάδα Duende παρουσιάζει το έργο “Η Ταράτσα” του Jean-Claude Carriere

Δείτε επίσης

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 28 και 30 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Μαντριών, που βρίσκεται στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου

Τετάρτη 28/6 (Πρεμιέρα) και Παρασκευή 30/6 ώρα 9:00 μ.μ.

Η θεατρική ομάδα Duende Ικαρίας ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση του αριστουργήματος “Η Ταράτσα” του Jean-Claude Carriere. Η παράσταση αποτελεί μία υπαρξιακή φάρσα που εξερευνά θέματα όπως η έλλειψη επικοινωνίας, η μοναξιά, οι λάθος επιλογές και ο έρωτας. Ο Jean-Claude Carriere, γνωστός σεναριογράφος του κινηματογράφου, υπογράφει αυτό το θεατρικό έργο γεμάτο χιούμορ και απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών.

Στην “Ταράτσα”, ένα ζευγάρι χωρίζει και πριν η γυναίκα φύγει, διάφοροι υποψήφιοι ενοικιαστές επισκέπτονται το διαμέρισμά τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, δημιουργούνται νέες σχέσεις μεταξύ των μόνιμων και των υποψηφίων ενοικιαστών, οι οποίες εξελίσσονται με απρόβλεπτο τρόπο. Ο συγγραφέας ο ίδιος δηλώνει ότι παρακολουθεί το έργο μαζί με το κοινό και αγωνιώντας μαζί τους ελπίζει να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη του έργου.

Στην θεατρική παράσταση της Duende Ικαρίας πρωταγωνιστούν οι Χαρά Μάνταρα, Κωνσταντίνος Παυλίδης, Μαργαρίτα Τσάρα-Γιαννακοπούλου, Ελευθερία Κανέτη, Ηλίας Μπακόπουλος, Κωστής Πλάκας και Λευτέρης Κουτούφαρης. Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά, οι φωτισμοί και το πρόγραμμα είναι από τον Βασίλη Λουκά και τα κοστούμια από τον Κωστή Πλάκα. Η αφίσα είναι δημιουργία της Καλλιρόης Κατσαφάνα. Τις τεχνικές πτυχές, όπως ο έλεγχος ήχου και ο φωτισμός, θα αναλάβουν η Ροδόπη Στενού και ο Γιάννης Μαυριάς, αντίστοιχα.

Η παράσταση έχει διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά και η είσοδος κοστίζει 6 ευρώ, με παιδικό εισιτήριο στα 4 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα πολύ μικρά παιδιά ίσως κουραστούν κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Ακολουθούν η αφίσα και η ανακοίνωση της θεατρικής ομάδας Duende Ικαρίας:

Ανακοίνωση Duende

Η Θεατρική Ομάδα Duende ετοιμάζεται πυρετωδώς…

Παραστάσεις: Τετάρτη 28/6 (Πρεμιέρα) και Παρασκευή 30/6 ώρα 9:00μμ

Ανοιχτό Θέατρο Μαντριών (Αυλή Δημοτικού Σχολείου)

Το αριστούργημα του Jean-Claude Carriere “Η Ταράτσα” έχει τη χαρά να παρουσιάσει η θεατρική ομάδα DUENDE στο κοινό της Ικαρίας.

Το έργο είναι μία υπαρξιακή φάρσα για την έλλειψη επικοινωνίας, τη μοναξιά, τις λάθος επιλογές μας, τον έρωτα και το “τέλος” που πολλές φορές αναβάλλεται.

Ο πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος Jean-Claude Carriere, περισσότερο γνωστός ως σεναριογράφος του κινηματογράφου («Η Διακριτική Γοητεία της Μπουρζουαζίας», «Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου», «Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι» κ.α.), υπογράφει ένα θεατρικό σενάριο γεμάτο χιούμορ για όλα τα μεγάλα θέματα της ζωής μας.

Στην “Ταράτσα” ένας άντρας και μια γυναίκα χωρίζουν. Προτού η γυναίκα φύγει, άλλοι υποψήφιοι ενοικιαστές θα περάσουν για να δουν το διαμέρισμα του ζευγαριού. Καινούριες σχέσεις θα δημιουργηθούν μεταξύ των μόνιμων ενοικιαστών και των υποψηφίων, σχέσεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθούν…

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει: Όταν παρακολουθώ το έργο μαζί με τους θεατές παρακολουθώ και αγωνιώ μαζί τους και ελπίζω να βρω μιαν απάντηση στα ερωτήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη του έργου.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Χαρά Μάνταρα, Κωνσταντίνος Παυλίδης, Μαργαρίτα Τσάρα-Γιαννακοπούλου, Ελευθερία Κανέτη, Ηλίας Μπακόπουλος, Κωστής Πλάκας, Λευτέρης Κουτούφαρης

Σκηνοθεσία, σκηνικά*, φωτισμοί, πρόγραμμα: Βασίλης Λουκάς, Κοστούμια**: Κωστής Πλάκας, Κατασκευή σκηνικών: Γιάννης Ντετές, Κωστής Πλάκας, Αφίσα: Καλλιρόη Κατσαφάνα, Υποβολείο/έλεγχος ήχου: Ροδόπη Στενού, Γιάννης Μαυριάς, Τεχνικός Φωτισμού: Γιάννης Ντετές.

* Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Βρούλο και την Ελένη Γκλιάτη για τις προτάσεις τους στα σκηνικά

** Ευχαριστούμε την Ανθώ Πλάκα για την συμβολή της στα κοστούμια.

Το έργο έχει διάρκεια 1ω και 30λ, και είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες (τα πολύ μικρά παιδιά ίσως κουραστούν).

Είσοδος 6 ευρώ, παιδικό 4 ευρώ.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img