21.8 C
Ikaria
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Θοδωρής Ανδριώτης: Σημαντική πρόοδος για τη βελτίωση των Υποδομών του Λιμένα Ευδήλου

Δείτε επίσης

Ανακοινώθηκε ένταξη χρηματοδότησης για δύο σημαντικά έργα

Μετά την αποχώρησή του από το Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας – Φούρνων, ο κ. Θοδωρής Ανδριώτης εξέδωσε μια ανακοίνωση με αφορμή ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου (11/5/23) για ένταξη σε χρηματοδότηση έργου (Πλακόστρωση και Ηλεκτροφωτισμός Λιμένα Ευδήλου) που διεκδικήθηκε κατά την προεδρία του.

Μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη περίοδο ενεργής του συμμετοχής στο Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας, ο κ. Θοδωρής Ανδριώτης, πρώην Πρόεδρος του οργανισμού, παρουσιάζει το ιστορικό του εν λόγω έργου, εξηγεί πώς είναι υψίστης σημασίας για τη βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργίας του λιμένα Ευδήλου, αναφέρεται στις σχετικές επαφές που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, ευχαριστεί για την επιτυχή ένταξη σε χρηματοδότηση, εύχεται να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτησή του έργου και για ακόμη μία φορά επισημαίνει με σχετική αναφορά τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και τις λύσεις που πρέπει άμεσα να δοθούν στο λιμάνι της πρωτεύουσας του νησιού, τον Άγιο Κήρυκο (τσιμεντοστρώσεις στη χερσαία ζώνη του λιμένα και τις επισκευές της εκτεταμένης διάβρωσης και των σπηλαιώσεων κατά μήκος του λιμενοβραχίονα) για τη βελτίωση και τη διατήρηση των υποδομών του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ικαρία 2/6/23

Πλακόστρωση και Ηλεκτροφωτισμός Λιμένα Ευδήλου

Από το καλοκαίρι του 2022 κατά την επίσκεψη του κ. Περιφερειάρχη στην Ικαρία, με την ιδιότητα μου ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, συζητήσαμε σχετικά με τα προβλήματα των Λιμένων μας.

Συγκεκριμένα, ανέφερα στον κ. Μουτζούρη ότι ένα από τα επιτακτικά έργα που πρέπει να γίνουν με την βοήθεια της Περιφέρειας είναι ο ηλεκτροφωτισμός του νέου λιμενοβραχίονα. Ένα έργο, που έχει κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, παραδόθηκε χωρίς ηλεκτροφωτισμό (δεν το είχαν προβλέψει στη μελέτη!!!). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το λιμάνι να είναι επικίνδυνο για τα πλοία, τους επιβάτες και τα αυτοκίνητά τους κατά τις βραδινές ώρες.

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβάθμιζε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την ασφάλεια των πεζών, είναι η ολοκλήρωση του πεζοδρομίου κατά μήκος της πλατείας του Ευδήλου (το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά με την τοποθέτηση μεταλλικών εμποδίων).

Οι οχλήσεις μου συνεχίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και μέχρι την αντικατάστασή μου στη θέση του Προέδρου.

Αποτέλεσμα  αυτής της προσπάθειας ήταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 11/5/23 και με το πρακτικό Νο 9 να ψηφιστεί ομόφωνα η ένταξη αυτών των δύο έργων με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ με ΦΠΑ (2023ΚΑΠ4200012).

Νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον κ. Μουτζούρη (όπως του είχα υποσχεθεί ότι θα κάνω δημόσια).

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτησή του, όπως επίσης και να προχωρήσει με την βοήθεια της Περιφέρειας και το έργο τις τσιμεντοστρώσεις του Λιμένα Αγίου Κηρύκου που εδώ και πολλά χρόνια ένα κομμάτι του παραμένει με χώμα, αλλά και την οριστική λύση των σπηλαιώσεων που έχουν δημιουργηθεί κατά μήκος του λιμενοβραχίονα.

Με εκτίμηση ο πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου,

Θοδωρής Ανδριώτης

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img