21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Δηλώσεις υποψήφιων Νομού Σάμου στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου

Δείτε επίσης

Αποτελέσματα, Προκλήσεις και Πολιτικός Πολιτισμός στις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας των Εθνικών Εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, οι υποψήφιοι Βουλευτές του Νομού Σάμου, που όλο το προηγούμενο διάστημα παρουσίασαν τις θέσεις των πολιτικών τους σχηματισμών, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οι δηλώσεις που έκαναν οι υποψήφιοι της περιοχής μας, μετά τον προεκλογικό τους αγώνα και την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος, συζήτησης και δείγμα πολιτικού πολιτισμού. Αυτές οι δηλώσεις αναμένεται να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο πολιτικού διαλόγου και συζήτησης, καθώς οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις σε ζωτικά θέματα όπως η οικονομία, η απασχόληση, η υγεία, η εκπαίδευση, η προστασία του περιβάλλοντος και πολλά ακόμη.

Ορόσημο στην πολιτική ιστορία της χώρας χαρακτήρισε τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο επανεκλεγείς βουλευτής του Νομού Σάμου, καθηγητής καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης. 

Ανακοίνωση Βουλευτή Νομού Σάμου, καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου απετέλεσαν ένα ορόσημο στην πολιτική ιστορία της χώρας μας μετά
τη Μεταπολίτευση. Ο ελληνικός λαός, με την ψήφο του, έδωσε στην Νέα Δημοκρατία και στον
πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μία σαρωτική νίκη.

Η Νέα Δημοκρατία, μία παράταξη που είναι πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και των
συμφερόντων της πατρίδας μας, κράτησε την Ελλάδα όρθια μέσα σε πρωτοφανείς κρίσεις, χωρίς
να υπολογίσει το πολιτικό κόστος.

Επιπλέον, αποδοκίμασε πρακτικές του παρελθόντος, τοξικές για την πολιτική ζωή του τόπου.

Η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και στον Νομό μας, μας δίνει τη δυνατότητα, να
προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά σε όλους τους τομείς. Όπως έχουμε κάνει μέχρι
σήμερα.

Είναι μεγάλη μου τιμή που η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους,
για ακόμα μία φορά. Ευχαριστώ από καρδιάς τους συμπολίτες μου.

Μαζί πετύχαμε πολλά. Τώρα, είναι η ώρα να συνεχίσουμε να παλεύουμε, αδιάκοπα, για ένα
καλύτερο παρόν και μέλλον. Με τη μεγάλη ευθύνη που συνοδεύει ένα τέτοιο εκλογικό
αποτέλεσμα.

Ενωμένοι.

Βουλευτής Ν. Σάμου
Καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης

 

 

“Από αύριο θα συνεχίσω να ζω και να εργάζομαι δίπλα σας με ανιδιοτελή αγάπη για τη δουλειά μου και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο όπως έκανα πάντα.”

Βασιλική Ευστρατίου

Δήλωση της υποψήφιας Βουλευτή Νομού Σάμου με τη Νέα Δημοκρατία κ. Βασιλικής Ευστρατίου:

Ξεκινώντας από το μηδέν φτάσαμε μαζί στο απόλυτο. Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω από καρδιάς και ειλικρινά τον καθένα σας ξεχωριστά για την ψήφο εμπιστοσύνης σας, μια ψήφος καθαρή γεμάτη εκτίμηση και αγάπη! Ο αγώνας ήταν σκληρός και θέλησα κυρίως απέναντι σας να σταθώ αξιοπρεπής και διαφανής σε ότι επιχείρησα να ξεκινήσω μαζί σας.

Ανεξαρτήτου αποτελέσματος η εντολή δόθηκε και εγώ θα την τηρήσω και θα είμαι δίπλα σας αισθάνοντας ευθύνη και τιμώντας σας με όσες δυνάμεις μπορώ. Απο αύριο θα συνεχίσω να ζω και να εργάζομαι δίπλα σας με ανιδιοτελή αγάπη για τη δουλειά μου και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο όπως έκανα πάντα.

Συγχαρητήρια στον καθηγητή κ. Χριστοδούλο Στεφαναδη για την εκλογή του τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ και φυσικά στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που αποτέλεσε επιλογή σας και θα συνεχίσει το υπεροχο έργο που ξεκίνησε.

Χίλια ευχαριστώ από καρδιάς. Και ναι θα κάνουμε τον τόπο μας σπουδαίο ξανά από οποία θέση κι αν βρίσκομαι διότι θα είμαι μαζί σας.

Βασιλική Ευστρατίου

 

“Η μάχη δεν τελείωσε. Πρέπει πλέον, όλοι μαζί, να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου στις επόμενες εκλογές του Ιουνίου να προκύψει μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να εξασφαλίσει με ακλόνητη λαϊκή εντολή τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη, ειδικά στα ακριτικά νησιά μας. Πάμε, λοιπόν. Πάντοτε… Με το βλέμμα Μπροστά!”

Μιχάλης Αγγελόπουλος

Από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου του Νομού Σάμου, που οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία σε μια τεράστια νίκη. Νίκη που συνιστά και περιφανή επιδοκιμασία της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη τετραετία. Θερμό ευχαριστώ και σε όσους με τίμησαν με το σταυρό τους στο ψηφοδέλτιο της παράταξης. Η επιλογή τους στο πρόσωπό μου δε με στέλνει στη νέα Βουλή, όμως, η προτίμησή τους είναι εξαιρετικά σημαντική για εμένα. Ασφαλώς επειδή συνεισέφερε στον τελικό μεγάλο θρίαμβο, αλλά και επειδή επιβράβευσε μια σειρά θεμελιωδών, συγκροτημένων και μελετημένων προτάσεων για τον τόπο, καθώς κι έναν ουσιαστικό πολιτικό λόγο, που δεν είχε παρά ελάχιστο χρόνο για να εκφραστεί.

Συγχαρητήρια και στον επανεκλεγέντα βουλευτή Σάμου, καθηγητή Καρδιολογίας, Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Η μάχη δεν τελείωσε. Πρέπει πλέον, όλοι μαζί, να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου στις επόμενες εκλογές του Ιουνίου να προκύψει μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να εξασφαλίσει με ακλόνητη λαϊκή εντολή τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη, ειδικά στα ακριτικά νησιά μας.

Πάμε, λοιπόν. Πάντοτε…

Με το βλέμμα Μπροστά!

Μιχάλης Αγγελόπουλος

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Ευχαριστώ τους κατοίκους των νησιών μας που με τίμησαν με τη ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μάη 2023.

Δηλώνω παρών στους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται για καλύτερες μέρες στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους.

                                                  Μανώλης Νικ. Κάρλας

                       Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νομού Σάμου.

Ανακοίνωση υποψηφίων ΚΚΕ στο Ν. Σάμου:

25 Ιούνη- Δε χάνουμε μέρα: Ισχυρό ΚΚΕ!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, νέους και νέες που εμπιστεύτηκαν το Κόμμα μας σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους. Ειδικά τον κόσμο με τον οποίο συναντηθήκαμε, προβληματίστηκε και παρά το γεγονός ότι δε συμφώνησε σε όλα μαζί μας, μας εμπιστεύτηκε. Για άλλη μια φορά ο νομός Σάμου έδωσε στο ΚΚΕ το μεγαλύτερο ποσοστό του πανελλαδικά, φέρνοντάς το κοντά στη 2η θέση, ενώ σημαντική είναι η πρωτιά στην Ικαρία.

Μια νέα εκλογική μάχη είναι μπροστά μας στις 25 Ιούνη με ένα δίλημμα να προβάλει ξεκάθαρα στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα: «Ή δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων».

Η ΝΔ πέτυχε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, που δικαιολογημένα ανησυχεί τον κόσμο. “Μα τόσα έγιναν και γίνονται και ανέβηκε;”. Αλήθεια τι φταίει και ανέβηκε η ΝΔ;

Αν και είναι νωρίς για τελικές εκτιμήσεις σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να πούμε ότι σε μια κοινή στρατηγική, που παρά τις διαφορές τους, συγκλίνουν ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ βγήκε κερδισμένη! Υπάρχει όμως η δυνατότητα στις 25 Ιούνη να ενισχυθεί το ΚΚΕ και να μειωθεί η ΝΔ. Αυτό θα είναι το ωφέλιμο για το λαό αποτέλεσμα.

Και τώρα τι;

Είναι γεγονός ότι μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση από τα κόμματα που έχουν κοινό πρόγραμμα. Δεν το έκαναν για να δυναμώσουν οι εκβιασμοί, να μπουν πιο πολλοί εργαζόμενοι, νέοι και νέες, λαϊκά στρώματα, στη “στρούγγα” των κομμάτων του καπιταλιστικού μονόδρομου.

Είναι δεδομένο ότι η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα θα ενταθεί (στη γλώσσα των αστικών ΜΜΕ και των σαλονιών αυτό ονομάζεται μεταρρυθμίσεις). Η ένταση της εκμετάλλευσης είναι το ζητούμενό τους με τις μικρότερες δυνατές αντιστάσεις (αυτό στη γλώσσα των διάφορων δημοσιολόγων ονομάζεται κανονικότητα).

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Η πείρα και από την τελευταία τετραετία δεν επιβεβαιώνει ότι βελτιώνει την κατάσταση ο συμβιβασμός με τη χαμοζωή, αλλά ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Ο κόσμος ξέρει ότι την κυβέρνηση Μητσοτάκη την πολέμησε λυσσαλέα μόνο το ΚΚΕ. Ας σκεφτεί:

  • Ποιος θα οργανώσει εργατικούς αγώνες, πανελλαδικούς και κλαδικούς; Αυτός που το έκανε και πριν, οι κομμουνιστές.
  • Ποιο είναι το στήριγμα των μικρών και μεσαίων αγροτών; Τα μπλόκα του αγώνα που δίνουν τον τόνο οι κομμουνιστές.
  • Ποιος παλεύει το δικαίωμα της νεολαίας για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα; Το ΚΚΕ, που η παράταξη του στα ΑΕΙ είναι πρώτη δύναμη.
  • Ποιος θα παλέψει για την υγεία του λαού; Το ΚΚΕ που μπήκε μπροστά στην πανδημία και όχι αυτοί που έλεγαν “θα λογαριαστούμε μετά”.
  • Ποιος θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, τη δημόσια δωρεάν παιδεία; Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά την ώρα που όλα τα άλλα κόμματα (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ) είναι υπέρ της αξιολόγησης, είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16.
  • Ποιος θα παλέψει ενάντια στους πλειστηριασμούς; Αυτοί που νομοθέτησαν για τα funds, έκαναν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ποινικοποίησαν το μπλοκάρισμά τους ή το ΚΚΕ που τους μπλόκαρε (και στελέχη του διώκονται);

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ έχουν κοινή προγραμματική βάση με τη ΝΔ.

  • Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νόμων της και το ΠΑΣΟΚ το 70%, ότι και οι τρεις τους συμφωνούν στα βασικά (Ταμείο Ανάκαμψης, επενδυτική βαθμίδα, δημοσιονομική προσαρμογή μπροστά στο σύμφωνο σταθερότητας που ξανάρχεται, ενεργειακή απελευθέρωση, δεσμεύσεις σε ΝΑΤΟ- ΕΕ κλπ), από κοινού χειροκροτούσαν τους Αζόφ.
  • Μην ξεχνάμε ότι πριν λίγες μέρες συζητούσαν να κυβερνήσουν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη ΝΔ, “αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης” έλεγε ο ο ΣΥΡΙΖΑ, “χωρίς πρωθυπουργό το Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ”. Στα σοβαρά αυτοί που ετοιμάζονταν να συγκυβερνήσουν με το Μητσοτάκη θα τον αντιπολιτευτούν; Ποιος το πιστεύει στα σοβαρά αυτό; Ειδικά βλέποντας τον πρότερο ανέντιμο βίο τους.

Όσο για τα κόμματα “διάττοντες αστέρες” που εμφανίζονται δεν μπορούν να παίξουν αυτό το ρόλο. Στελέχη τους σε αρκετές περιπτώσεις είχαν θέση ευθύνης σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, έβαλαν πλάτη στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών. Χώρια που αντιπολίτευση μόνο “από τα πάνω”, με τα λόγια στη βουλή δε γίνεται.

Στήριγμα είναι το ΚΚΕ που έχει δύναμη μες στις εργατικές λαϊκές μάζες. Που οι δυνάμεις του είναι δεύτερες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, πρώτες σε ομοσπονδίες και ΕΚ, πρώτες στα ΑΕΙ, που ο λαός τις έχει δει όλα αυτά τα χρόνια να παλεύουν για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα.

Όσο δε για διάφορα φασιστικά μορφώματα που εμφανίζονται ως χρήσιμη εφεδρεία του συστήματος, απάντηση είναι το ισχυρό ΚΚΕ και όχι τα κόμματα που ξεπλένουν τους φασίστες.

Κάναμε ένα βήμα με ισχυρό ΚΚΕ πάμε για το άλμα!

Το ΚΚΕ στο νομό Σάμου θέτει ένα πολύ φιλόδοξο στόχο. Να πάρει την πρώτη θέση στο νομό! Είναι η δύναμη που μπαίνει μπροστά για να ηττηθεί η ΝΔ στο νομό και να εκλεγεί κομμουνιστής. Το κάναμε το 2012, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ξανά!

Η Ικαρία με την πρωτιά του ΚΚΕ έδειξε το δρόμο. Ούτε μέρα χαμένη σε κανένα από τα νησιά μας, όλοι στη μάχη σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, χωριά! Με δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο χτυπάμε στην πράξη την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Για να πάει το ΚΚΕ στην Ικαρία ακόμα πιο ψηλά και τραβώντας και τους λαϊκούς ανθρώπους και τη νεολαία σε Σάμο και Φούρνους να τα καταφέρουμε. Προϋπόθεση όμως: ούτε μέρα χαμένη, ούτε ένα άνθρωπος χωρίς συζήτηση.

Σε ένα χάρτη που είναι σχεδόν όλος μπλε ο κόκκινος βράχος της Ικαρίας είναι φάρος αισιοδοξίας. Ας συμβάλλουμε ώστε το κόκκινο της ελπίδας να χαλάσει τη “σούπα” της κυβέρνησης το βράδυ των εκλογών.

ΥΓ. Με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ εκλέχτηκαν 2 Σαμιώτες, ο Γιώργος Πέρρος στο Δυτικό τομέα της Αθήνας και η Έρη Ρίτσου στο Βόρειο τομέα. Όσο πιο ψηλά πάει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα (άρα και στο νομό Σάμου), τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να εκλεγούν ξανά και να έχει εκπροσώπηση αγωνιστική ο νομός μας στη Βουλή.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο Νομό Σάμου

Βαρδαρός Λεωνίδας

Βρυνιώτη Βασιλική

Μαρούπας Βαγγέλης

Ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον Νομό Σάμου κ. Σταμάτης Βαρδαρός

Σταμάτης Βαρδαρός: «Θα δώσουμε τις επόμενες μάχες συλλογικά και συντεταγμένα»

Η εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου είχε νικητή, ηττημένους και διδάγματα, τα οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Και θα το κάνουμε, δίνοντας τις επόμενες κοινωνικές και πολιτικές μάχες συλλογικά και συντεταγμένα.

Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων και της Θύμαινας για την υποδοχή που μου επιφύλαξαν σε όλη αυτή την δύσκολη προεκλογική περίοδο. Οι προσωπικοί μου στόχοι αλλά και η συλλογική μας πρόταση ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να μη απέδωσαν, ο αγώνας όμως για μια καλύτερη ζωή στα νησιά μας θα συνεχιστεί.

Προσωπικά αισθάνομαι ότι βγαίνω πολλαπλά κερδισμένος από τη συμμετοχή μου σε αυτή την εκλογική διαδικασία καθώς έμαθα πολλά, κυρίως όμως γνώρισα νέους, αξιόλογους ανθρώπους με τους οποίους πιστεύω πραγματικά ότι μας συνδέουν πολλά σε επίπεδο προσδοκιών και οράματος για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει την επόμενη περίοδο στη χώρα και τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, προσωπικά οφείλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες των νησιών μας ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη βελτίωση των δομών και των υποδομών, για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής στην άκρη αυτή της χώρας, αλλά όχι στο περιθώριο.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι όσους πίστεψαν σε εμένα και με υποστήριξαν αλλά και όσους δέχτηκαν να με ακούσουν και με υποδέχτηκαν φιλόξενα. Το ταξίδι συνεχίζεται…

Ο κ. Ιωάννης Βέττας υποψήφιος Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στον Νομό Σάμου
Μήνυμα του υποψήφιου Γιάννη Βέττα 
 
Θέλω από καρδιάς να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι συμπολίτες μου προς το πρόσωπο μου και μας έδωσαν αυτή την δυναμική στον Νομό και ιδιαίτερα στο νησί της Σάμου.
Καταφέραμε να πάρουμε ένα ποσοστό αυξημένο κατά 50% από το γενικό σύνολο του κόμματος πανελλαδικά.
Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Βελόπουλος, περάσαμε από την φωτιά και βγήκαμε όρθιοι.
Την ίδια στιγμή που η Σάμος επέλεξε για 2η φορά να την εκπροσωπήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Ιατρός καθηγητής  κ. Στεφανάδης, την ίδια στιγμή ένα νεογέννητο μωρό μεταφερόταν με C130 στην Αθήνα για να κρατηθεί στη ζωή. 
Αυτό δείχνει ότι η Σάμος εξακολουθεί να έχει σοβαρό πρόβλημα και χιλιάδες παιδιά περιμένουν να τα σώσει μια μόνο παιδίατρος και όχι ένας βουλευτής. 
Θέλω να πω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου που αψήφισαν, πιέσεις, απειλές, κούραση και δουλειές και στάθηκαν δίπλα μου σαν βράχοι. 
Η μάχη συνεχίζεται και σε λίγες ημέρες η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” στην Σάμο θα βρίσκεται ακόμη πιο ψηλά γιατί είμαστε το μοναδικό πατριωτικό κόμμα 
Ο αγώνας συνεχίζεται…
 
Γιάννης Βέττας 
Υποψήφιος Βουλευτής Σάμου Ικαρίας και Φούρνων 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 
 
Ράνια Θάνου, υποψήφια Βουλευτής Ν. Σάμου με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής
 

Αγαπητοί συμπολίτες της Θύμαινας, των Φούρνων, της Σάμου και της Ικαρίας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μας παρείχατε στην εκλογική αυτή διαδικασία.

Είμαι ευγνώμων για την αγάπη που δώσατε και την δύναμη να παλέψουμε όλοι μαζί με το ΠΑΣΟΚ για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε μια κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Σας ευχαριστώ!

Η κ. Ελπινίκη Δεμερτζή Υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νομού Σάμου

Το αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο σύνολο της χώρας αλλά και στο νομό μας είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα.

Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε στους πολίτες το πρόγραμμά μας, μα πάνω από όλα δεν μπορέσαμε να πείσουμε για την προοπτική της διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση προοδευτική, δημοκρατική, με προγραμματικές συγκλήσεις, στη βάση της απλής αναλογικής.

Σήμερα είναι μια άλλη μέρα, μια μέρα που απαιτεί να συζητήσουμε με ωριμότητα και ειλικρίνεια, με αυτοκριτικό λόγο και υπευθυνότητα τα αίτια, τα λάθη και τις αδυναμίες μας και να επαναπροσδιορίσουμε την τακτική και το κυβερνητικό μας αφήγημα.

Σήμερα είναι μια άλλη μέρα με τα ίδια όμως μεγάλα προβλήματα για τον τόπο. Η ακρίβεια, η μείωση των εισοδημάτων, η συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα σε υγεία και παιδεία, η απειλή των πλειστηριασμών, τα ζητήματα διαφάνειας και δημοκρατίας, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα δικαιώματα των γυναικών, είναι προβλήματα που θα ταλανίσουν την κοινωνία και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις ζωές μας.

Είναι όμως και προβλήματα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμμα της αριστεράς, θα σταθεί με αλληλεγγύη δίπλα σε κάθε πολίτη και θα παλέψει με αποφασιστικότητα στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Ευχαριστώ από καρδιάς κάθε γυναίκα και άντρα των νησιών του νομού μας, που με τίμησαν με την ψήφο τους. Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη για μια κοινωνία με δημοκρατία, ελευθερία και Δικαιοσύνη Παντού.

Δεμερτζή Ελπινίκη (Πένη)

Υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Σάμου

Ο κ. Σταμάτης Καρράς, υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Σάμου

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς , όλες και ολους που με τίμησαν με τη ψήφο τους, καθώς και τα παιδιά της Ν. Ο. που στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα δίπλα μου , δίνοντας μου δύναμη στην προσπάθεια που κάναμε για να ανατείλει πάλι ο ήλιος της ελπίδας και της προοπτικής. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ.

Μαρία (Μαρίτα) Στεφανάκη, Υποψήφια Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο σπόρος μας θα ανθίσει στις 25/6/2023, η Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου πρέπει να είναι στην Βουλή, η μόνη σωστή αντιπολίτευση!!!

Μαρία (Μαρίτα) Στεφανάκη

Υποψήφια Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νομός Σάμου Ικαρίας Φούρνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αγαπητοί φίλοι, συνοδοιπόροι του νομού Σάμου,

Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την ψήφο σας και φέραμε όλοι μαζί  στην Ικαρία το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό του «Μέρα 25 Συμμαχία για την ρήξη» σε όλη την Ελλάδα. Παρά την έλλειψη επιχειρημάτων και τις ειρωνείες αναφορικά με το πρόγραμμά μας από τα άλλα κόμματα, μας στηρίξατε. Όμως ήταν μια βαριά ήττα για το «Μέρα 25 Συμμαχία για την ρήξη» και ακόμα βαρύτερη για την Αριστερά συνολικά, για τα κινήματα, για τις ίδιες τις αρχές του ανθρωπισμού. Τα κόμματα που χρεωκόπησαν την χώρα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, επανακάμπτουν θριαμβευτικά. Την ευθύνη για την επέλαση της ακροδεξιάς και του ακραίου κέντρου, θα την αναζητήσουμε στην  Αριστερά. Οι απαντήσεις υπάρχουν, αλλά η συζήτηση δεν είναι της παρούσης. Η δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Αριστερά πανηγύριζεπερισσότερο από τους νεοδημοκράτες για την εκλογική τους κατάρρευση είναι ανάξια λόγου και σχολίου, καθώς δείχνει περίσσια αλλαζονεία και παντελή έλλειψη αυτοκριτικής. Το διακύβευμα για την «Μητσοτάκης Α.Ε.» δεν έχει να κάνει πιά με την αυτοδυναμία.Άλλωστε ειπώθηκε ανοιχτά από την Ν.Δ. Έχει να κάνει με την επίτευξη του στόχου του «μαγικού» αριθμού των 180 εδρών στην επόμενη Βουλή. Κάτι που επιτρέπει στην ΝΔ, μόνη της να προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Προκειμένου να καταργηθεί το άρθρο 16 και να ιδρυθούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια, να ιδιωτικοποιηθούν και να συρρικνωθούν τα δημόσια νοσοκομεία, να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως το νερό, να υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο. Να μην ξεχνάμε ότι, οι επόμενες εκλογές είναι εκλογές ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ. Φίλοι συνοδοιπόροι, το ισχυρό, τρανταχτό σοκ της ήττας στις 21 του Μάη  για μας και για την Αριστερά συνολικότερα, ας είναι ένα τρομακτικό ξύπνημα από έναν εφιάλτη, που μας ξανασηκώνει στα πόδια μας κάνοντάς μας πιο δυνατούς. Μπορεί να μας ψήφισαν λιγότεροι από όσους περιμέναμε. Όμως είναι παρά πολλοί οι προοδευτικοί πολίτες που μετάνοιωσαν και είναι έτοιμοι να το κάνουν την επόμενη φορά. Φίλοι συνοδοιπόροι δημοκράτες, βγείτε ανοιχτά, δημόσια, στηρίξτε, μιλήστε για την αναγκαιότητα το «Μέρα 25 Συμμαχία για την ρήξη» να είναι παρόν στην επόμενη Βουλή. Για να υπάρχει αριστερή ριζοσπαστική φωνή στο Κοινοβούλιο, είναι στο χέρι μας. Για να μειωθεί η πιθανότητα η ΝΔ να αγγίξει τις 180 έδρες. Μπορούμε.

Καλή δύναμη, καλό αγώνα

Θανάσης Στενός (Σόρτης)

Υποψήφιος ΜεΡΑ 25 στον νομό Σάμου

Μαρία Αγγέλικα – Υπ. Βουλευτής Ν. Σάμου – ”Ελεύθεροι Ξανά”

Ευχαριστώ τον κόσμο που με εμπιστεύθηκε με την ψήφο του και την ηθική στήριξη που δέχθηκα από όλους ανεξαιρέτως! Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, αντιθέτως μου δίνει τη δύναμη να παλέψω για την Ελλάδα που ονειρεύομαι για μένα και τα παιδιά όλων μας! Όσες φορές κι αν πέσω, πάλι θα ξανασηκωθω, είναι υπόσχεση!

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img