21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Φωτογραφίες, βίντεο και ρεπορτάζ για τους Εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Ικαρία

Δείτε επίσης

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 εορτάστηκε στο νησί τιμώντας τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που έγιναν στην Ικαρία με την παρουσία μαθητών και μαθητριών των σχολείων, εκπροσώπων του Δήμου, συλλόγων και φορέων. Την ημέρα της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκαν δοξολογίες στους ιερούς ναούς, εκφωνήθηκαν πανηγυρικοί λόγοι στις πλατείες, καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων και παρελάσεις. 

25η Μαρτίου και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου καθιερωμένα γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια στην Ικαρία στους κεντρικούς ιερούς ναούς στις έδρες των τριών δημοτικών διαμερισμάτων σε Άγιο Κήρυκο, Εύδηλο (Άγιο Χαράλαμπο) και Χριστό Ραχών. Εκκλησίες όπως η Ευαγγελίστρια του Κουντουμά, ο ναΐσκος εντός του κάστρου του Μηλιωπού και μοναστήρια που είναι αφιερωμένα στο όνομά της, στην περιοχή της Λευκάδας στον Ξυλοσύρτη, στου Μαυριάνου στη δυτική Ικαρία, στου Μουντέ στις Ράχες κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα ανοίγουν για να υποδεχθούν τους πιστούς και για να λειτουργηθούν.

Ικαρία: 1821 – 1830

Συνέντευξη, με τον σπουδαίο ικαριώτη αρχαιολόγο – ιστορικό, καθηγητή επί σειρά ετών στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Κηρύκου και ιδρυτή του λαογραφικού μουσείου Αγίου Κηρύκου κ. Θεμιστοκλή Κατσαρό.

Μάρτιος 2021: Τι συνέβη κατά την περίοδο 1821 – 1830 στην Ικαρία.

 

Παρακολουθείστε την απευθείας ανταπόκριση του Ράδιο Ικαρία, μέσω του μιάμισης ώρας βίντεο, από τις εορταστικές εκδηλώσεις στον Εύδηλο, την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου μαθητές του Γυμνασίου παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών καθώς και πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον Άγιο Κήρυκο.

Εύδηλος: Βίντεο ζωντανής μετάδοσης 

 

Φωτογραφικά Στιγμιότυπα από τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Εύδηλο

 

Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον Άγιο Κήρυκο

 

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο

Βίντεο από την παρέλαση στον Άγιο Κήρυκο.
Tsakalofas Evangelos

 

Βίντεο στιγμιότυπα από τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ραχών Ικαρίας “Ο Ορφέας” στις εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του Χριστού Ραχών.
ikariosify

Στιγμιότυπο από το Χριστό Ραχών.
Άρωμα Ικαρίας

 

Βίντεο από την παρέλαση στο Καρκινάγρι.
Yahima Azua

Φωτογραφία από την παρέλαση στο Καρκιναγρι!
Κώστας Μίχας

 

Χρόνια πολλά

Διπλή, μεγάλη γιορτή, για τον ελληνισμό και για την ορθόδοξη εκκλησία! Τα ονόματα Ευαγγελία και Ευάγγελος συνδέονται με την εορτή του Ευαγγελισμού. Χρόνια πολλά από την Ικαρία! Χρόνια πολλά σε όλους! Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Διαβάστε επίσης:

Λαϊκή & λόγια παρουσία & έκφραση – Η στάση της Ικαρίας πριν & μετά το 1821
Εισήγηση της ποιήτριας και φιλολόγου Ηρώς Τσαρνά στο 47ο ετήσιο Συνέδριο της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων) από 4/11/-7/11-2021

Λαϊκή & λόγια παρουσία & έκφραση – Η στάση της Ικαρίας πριν & μετά το 1821
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img