21.3 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Στο στάδιο παραγωγής το ντοκιμαντέρ για «Τα Καμίνια της Ικαρίας» του Μάνου Αρβανιτάκη

Δείτε επίσης

Ντοκιμαντέρ «Τα Καμίνια της Ικαρίας» του σκηνοθέτη Μάνου Αρβανιτάκη

Το ντοκιμαντέρ «Τα Καμίνια της Ικαρίας» του Μάνου Αρβανιτάκη είναι μια παραγωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αντίλαλοι» που εγκρίθηκε για χρηματοδότηση στο σχέδιο δράσης Πολιτισμός της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μαζί με 29 ακόμη προτάσεις. Την ερχόμενη άνοιξη αναμένεται η ολοκλήρωση και η παρουσίαση στην Ικαρία της αξιόλογης αυτής παραγωγής που καταγράφει, αναδεικνύει και προβάλει την παραδοσιακή αυτή τέχνη. 

Στην ακόλουθη σύνδεση παρακολουθείστε ολιγόλεπτο teaser

 

Το 2017 ο ίδιος σκηνοθέτης είχε κάνει το ντοκιμαντέρ με τίτλο Κουδουνάτοι & Τραγόμορφοι γυρισμένο επίσης στην Ικαρία!

Μάνος Αρβανιτάκης

Ο Μάνος Αρβανιτάκης είναι απόφοιτος της σχολής φωτογραφίας Leica Academy. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου της Τσεχίας (FAMU Academy), σεμινάρια κινηματογράφου στο πλαίσιο του φεστιβάλ CinemaDaMare στην Ιταλία, έχει συμμετάσχει σε Master Class με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.
Έχει κάνει ταινίες μικρού μήκους και video art, με συμμετοχές και διακρίσεις σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Το 2010 η ταινία μικρού μήκους “Sea Happens”, συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Κανών, στο πλαίσιο του Short Film Corner.
έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις για την απόδοση έργων με την χρήση new media (projection mapping) στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ωδείο Ηρώδου Αττικού και αλλού.
Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας του μικρού μήκους ταινίας “Πάσα Ανάσα” βρίσκεται στη διαδικασία γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ “Τα Καμίνια της Ικαρίας”. Παράλληλα εργάζεται για το σενάριο της πρώτης του μεγάλου μήκους.

filmography:

Πηγή βιογραφικών στοιχείων: Άστε Ντούα

Ξυλοκάμινο στη Λαγκάδα Ικαρίας

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αντίλαλοι»

Οι «Αντίλαλοι» παρουσιάζουν «Τα Καμίνια της Ικαρίας»!!!!

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Αντίλαλοι» συνεχίζοντας την προσπάθεια διάσωσης τεκμηρίων της Λαϊκής παράδοσης της Ικαρίας, εδώ και δυο χρόνια προετοιμάζει την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα των παλιότερων γενιών ….. τους Καρβουνιαρηδες.

Το ντοκιμαντέρ «Τα Καμίνια της Ικαρίας» είναι μια παραγωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αντίλαλοι» που υλοποιείται με την οικονομική συμβολή του “Σχεδιου Δράσης Πολιτισμός” της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Την ερχόμενη άνοιξη αναμένεται η ολοκλήρωση, και αρχές καλοκαιριού η παρουσίαση -αρχικά στην Ικαρία – αυτής της δουλειάς, που αυτή την περίοδο ο σκηνοθέτης Μάνος Αρβανιτάκης με τον Ξενοφώντα Βαρδαρό επεξεργάζονται το τελικό μοντάζ του ντοκιμαντέρ που καταγράφει, αναδεικνύει και προβάλει την παραδοσιακή αυτή τέχνη.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img