21.3 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Δράση ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών με σύνθημα «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς»

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση Δήμου Ικαρίας (23/09/2022)

Η “καρδιά” της ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών χτυπά και στο Δήμο Ικαρίας!

Τρεις κατακόκκινες μεταλλικές καρδιές φιλοδοξούν να “πλημμυρίσουν” από αγάπη και κοινωνική αλληλεγγύη σε Άγιο Κήρυκο, Εύδηλο και Ράχες!

Μια ενέργεια του Δήμου Ικαρίας με πρωτοβουλία των κοινωνικών δομών μας Βοήθεια στο Σπίτι και Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου μας, με σκοπό τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πλαστικών καπακιών από νερά κι αναψυκτικά και τη διάθεση των εσόδων από την ανακύκλωσή τους για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων, ορθοπεδικών ειδών κι άλλων συναφών βοηθημάτων που έχουν ανάγκη οι ωφελούμενοι των ως άνω δομών μας αλλά και για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Πέρα από το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα η πρωτοβουλία αυτή της συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών έχει πρωτίστως κοινωνικό χαρακτήρα. Κι αν κρίνουμε από τη συγκλονιστική ανταπόκρισή σας στην παρόμοια δράση ανακύκλωσης ενδυμάτων του Δήμου μας όπου βοηθήσατε ώστε σε διάστημα 6 μηνών να αποστείλουμε στη συνεργαζόμενη εταιρεία ανακύκλωσης περίπου 6 τόνους υλικού και να επιτύχουμε έτσι την προμήθεια άλλων δύο κάδων για Εύδηλο και Ράχες μέσα στον Οκτώβριο, είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα από σήμερα!

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμβάλλουν στην ανακύκλωση με κοινωνικό πρόσημο.

Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι, μπορούμε να προσπαθούμε για τον συνάνθρωπο, μπορούμε να είμαστε άνθρωποι, μπορούμε να νοιαζόμαστε και να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας και των συμπολιτών μας. Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας σε μία κοινή δράση με κύριο άξονα την συλλογή και ανακύκλωση, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και τη μύηση στην εθελοντική προσφορά.

Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς!
Συλλέγω – Ανακυκλώνω – Προσφέρω!

Για μεγαλύτερες ποσότητες από ενδιαφερόμενους συλλόγους, σωματεία, σχολεία, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, κοινωνικούς φορείς μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δήμο στο τηλ.:2275350401.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img