21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Μήνυμα Δημάρχου Ικαρίας στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «Aegean Reggata 2022»

Δείτε επίσης

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε σήμερα όλους στην Ικαριά μας

Φέτος, έχουμε την τιμή ο 21ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Aegean Reggata 2022, o σημαντικότερος ίσως θεσμός για τα ναυταθλητικά δεδομένα της Ελλάδας, των συμμετεχόντων ιστιοπλόων αλλά και των κατοίκων του Αιγαίου Πελάγους, να έχει επιλέξει ως σημείο εκκίνησης το νησί μας κι από τον Άγιο Κήρυκο να ανοίξουν τα πανιά τους όλα τα ιστιοπλοϊκά σκάφη για τους επόμενους σταθμούς.

Το πιο σημαντικό όμως αυτού του αγώνα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχει καταφέρει να αποκτήσει εξαιρετική θέση στην καρδιά μας είναι ότι αφενός δίνει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους να γνωρίσουν νησιά και προορισμούς που δύσκολα θα έπαιρναν απόφαση να επισκεφθούν και αφετέρου να τονωθούν οικονομικά οι τοπικές ακριτικές μας κοινωνίες, παρουσιάζοντας παράλληλα την πολιτισμική τους παράδοση.

Για εμάς τους ακρίτες του Βορειανατολικού Αιγαίου η διεθνής αυτή ιστιοπλοϊκή συνάντηση είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το Αιγαίο αποτελεί διαχρονικό τόπο έμπνευσης και οι καταγάλανες θάλασσές του είναι η γέφυρα που ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς.

Συγχαίρω θερμά όλους όσοι συνεργάστηκαν για την άρτια διοργάνωση του αγώνα κι ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ικαριωτών το Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για το συνεχές κι έμπρακτο ενδιαφέρον για τα νησιά μας.

Και πάλι σας καλωσορίζω.
Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στη Regatta 2022.
Καλές θάλασσες, ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη σας.

Ο Δήμαρχος Ικαρίας
Νικόλαος Καλαμπόγιας 

Nikos Pantis photography
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img