21.5 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Live ενημέρωση: Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Παλαιοχώρι Σάμου & πτώση ελικοπτέρου

Δείτε επίσης

Η φωτογραφία που λάβαμε πριν λίγο στη σελίδα μας είναι τραβηγμένη στο Φάρο από παραθεριστή που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του.

Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου. Έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό δύο αγνοούμενων

Πτώση ελικοπτέρου με τέσσερις επιβαίνοντες στην περιοχή του Αγίου Μηνά (Φούρνους) που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο. Ζωντανοί εντοπίστηκαν ο πιλότος του ελικοπτέρου και ένα ακόμη μέλος του πληρώματος. Έρευνες συνεχίζονται από ένα ελικόπτερο, τρία πλωτά μέσα του λιμενικού και δύο ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι βορειοδυτικοί εντάσεως 7 μποφόρ.

Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ώρα 18.57)

Πηγή πληροφοριών: SamosVoice

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα (1) ελικόπτερο τύπου ER-MH4 μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων τρείς (3) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.
Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμου.
Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, διεσώθη ένα (1) μέλος του πληρώματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων τριών (3) μελών.
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση
 
 
Όλη η Ικαρία είναι στο πλευρό της Σάμου. Της πολύπαθης γειτονιάς μας. Που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα, τον ίδιο αέρα και τη σκληρότητα της νησιωτικής διαβίωσης. Μέρες σαν κι αυτή που η φύση μοιάζει σχεδόν ανίκητο εμπόδιο ας είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί.
Είμαστε όλοι μαζί σας.
 
Πηγή Φωτογραφίας: Samos24.gr
 
Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου
 
Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Με εντολή του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς μεταβαίνει εκτάκτως στην Σάμο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Παλαιοχώρι Σάμου.

UPDATE

Δυστυχώς δυο μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρουεντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους

Πηγή: Samos24.gr (ώρα 20:00)
 
 
“Δεν είμαι ήρωας. Οι ήρωες πεθαίνουν νέοι. Είμαι ένας πολίτης που έκανε το καθήκον του”
( Μίκης Θεοδωράκης) …
Αυτοί που “έπεσαν” στην ταραγμένη θάλασσα της Νότιας Σάμου, είναι και τα δύο: Και ήρωες, αφού πέθαναν νέοι, και πολίτες που έκαναν το καθήκον τους!
Κλίνουμε το γόνυ ευγνώμονες …
Σχετικά με το πολύπαθο αλλά ευλογημένο νησί μας. Τα στοιχεία της φύσης δεν πρόκειται να ανακόψουν την πορεία του στο μέλλον που του αξίζει.
Καλή Δύναμη σε όλους. Στους Πυροσβέστες μας, στους Εθελοντές μας, στους Ένστολους, στους Θεσμικούς και σε όλο τον Λαό που ξέρει να βγαίνει πάντα δυνατότερος!
 
 
 
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ (ΑΘΗΝΑ, 13/7/2022)

Το νέο τραγικό δυστύχημα, με την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Σάμο και το θάνατο μελών του πληρώματος, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την ανάγκη να παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Μαζί με τις άμεσες ενέργειες για την ανεύρεση και διάσωση του τέταρτου αγνοούμενου μέλους του πληρώματος και την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επείγει να διερευνηθούν και τα αίτια αυτού του τραγικού δυστυχήματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των μελών του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη 14 Ιουλίου 2022)

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα  συλλυπητήρια του στις οικογένειες και τους οικείους των δύο επιβαινόντων στο ελικόπτερο που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, όταν αυτό κατέπεσε στην περιοχή Πλάκα της Σάμου ενώ επιχειρούσε κατάσβεση. Στους δύο διασωθέντες του ίδιου τραγικού δυστυχήματος της 13ης Ιουλίου  εύχεται γρήγορη ανάρρωση και καλή  δύναμη.

Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Πέμπτη, 14/07/2022, ώρα 11.00)

Πηγή πληροφοριών: SamosVoice

Οριοθετημένη, χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Σάμο.

Ανακοίνωση Βουλευτή Σάμου, καθηγητή καρδιολογίας κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη (Πέμπτη 14 Ιουλίου, 13:00)

Η καταστροφική πυρκαγιά με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων, αξιωματούχων, θεσμικών και εθελοντών, τέθηκε σε απόλυτο έλεγχο.

Η Κυβέρνηση για μία ακόμη φορά, σε ελάχιστο χρόνο είναι παρούσα στον τόπο της καταστροφής.

Κλιμάκιο υπό τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη οδεύει τώρα προς τον Μαραθόκαμπο, όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην κοινότητα για την εκτίμηση της κατάστασης και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img