21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Από τη δράση του ΕΣΥΝ στην Ικαρία για την παγκόσμια ημέρα ενάντια στα Ναρκωτικά

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση παραρτήματος Ικαρίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (5/7/2022)

Με αφορμή και την 26η Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το παράρτημα Ικαρίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών και ο αθλητικός σύλλογος Διαγόρας Ικαρίας  διοργάνωσαν εκδήλωση, την Παρασκευή 1η Ιούλη, στις 8:30 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ του Χριστού Ραχών.

  • Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι παρόντες με πρωτοφανή ένταση όλοι οι οικονομικοί, κοινωνικοί και ψυχολογικοί παράγοντες που ευνοούν την έναρξη ή την επιδείνωση της  χρήσης και της εξάρτησης. 

Να μην περάσει η πολιτική που προσπαθεί να αθωώσει στη συνείδηση της νεολαίας και του λαού  την κάνναβη και άλλες ναρκωτικές ουσίες με σκοπό το κέρδος.

Η πρόεδρος του παραρτήματος Γιολάντα Σιαλμά μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σχέση του αθλητισμού στην καταπολέμηση της τοξικοεξάρτησης. Ανέλυσε τον ρόλο του αθλητισμού στην πρόληψη, καθώς τα ελκυστικά χαρακτηριστικά του και οι ευεργετικές συνέπειες του αποτελούν σημαντικό αντίβαρο στη χρήση ουσιών για τους νέους.

Επίσης πρότεινε πλαίσιο αιτημάτων προς τον δήμο την περιφέρεια και  την κυβέρνηση για διεκδίκηση δύο κλειστών γυμναστηρίων και βελτίωση των ήδη υπαρχόντων αθλητικών υποδομών.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε βίντεο του ΚΕΘΕΑ και θα ακολούθησε συζήτηση, ερωτήσεις – τοποθετήσεις, αναφορικά με τις εξελίξεις  στο φαινόμενο της εξάρτησης και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και την καθοριστική συμβολή του αθλητισμού στην πρόληψη.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img