21.5 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Δείτε επίσης

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας (5/4/2022)

  • Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βυθίζει μια ευρωπαϊκή χώρα στο ζόφο του πολέμου, στο αίμα και στην καταστροφή, και επαναφέρει την Ευρώπη και ολόκληρη την ανθρωπότητα σε σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα τη βάρβαρη και απροσχημάτιστη επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε βάρος της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι έχουμε απέναντί μας τον Πούτιν και το καθεστώς του και όχι τον ρωσικό λαό.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας υπογραμμίζει την ανάγκη για απόλυτο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και τονίζει την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας υπογραμμίζει ότι η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά. Οι ηγεσίες ΕΕ και των ΗΠΑ έχουν ευθύνες για την κλιμάκωση της κατάστασης με τα λάθη αλλά και τις στρατηγικές επιλογές τους. Η ανοχή, η παθητικότητα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ηγεσιών απέναντι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999, μαρτυρούν το υποκριτικό τους ενδιαφέρον.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας  εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στο λαό της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ισχυρές, στοχευόμενες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης της Ρωσίας προκειμένου να τερματίσει την εισβολή της και να επανέλθει στον δρόμο της διπλωματίας. Παράλληλα αγαπάμε και θαυμάζουμε την ρωσική λογοτεχνία και μουσική , τους χορούς και τη ζωγραφική της , το κλασικό μπαλέτο της.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας εκφράζει την αντίθεση του στην αποστολή από την χώρα μας στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία . Η αποστολή θα πρέπει να περιοριστεί σε ανθρωπιστική βοήθεια κυρίως σε φάρμακα και προϊόντα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. 
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας καλεί  την κυβέρνηση να  πάρει μέτρα για να αποφευχθεί η επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης εξαιτίας των κυρώσεων που  έχουν αντίκτυπο στα νοικοκυριά. Άμεσα να επιδοτήσει τις ακτοπλοϊκές μεταφορές που καθιστούν την μεταφορά προσώπων και αγαθών απαγορευτικές προς τα νησιά μας. Να θωρακίσει  την οικονομική επιβίωση πολιτών και επιχειρήσεων στα ακριτικά νησιά , στα σύνορα της  ΕΥΡΩΠΗΣ.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Ικαρίας

Καραγιαννάκης Παναγιώτης

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img