19.1 C
Ikaria
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
- Advertisement -

Ανακοίνωση της κας Αμφιτρίτης Τσαντέ για τα μαθητικά δρομολόγια Αγ. Κήρυκος – Εύδηλος

Δείτε επίσης

Ικαρία, 10 Μαρτίου 2021, 
Αμφιτρίτη Σουλιώτη Τσαντέ, 
Ιδιοκτήτης λεωφορείου

Παρ΄όλο που υπάρχει λεωφορείο της γραμμής Άγιος Κήρυκος – Ράχες το οποίο ξεκινάει καθημερινά στις 06:15 π.μ., με ενδιάμεσο σταθμό στον Εύδηλο στις 07:35 π.μ. το Επαρχείο Ικαρίας και η περιφερειακή Ενότητα Σάμου δεν βάζει τους μαθητές στο εν λόγω δρομολόγιο.

Μετά από πρότασή μας στις 12 Φεβρουαρίου να δοθεί ανάθεση στο δρομολόγιο Εύδηλος – Άγιος Κήρυκος μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει σχετική απάντηση. Την προηγούμενη χρονιά οι ίδιοι φορείς είχαν δώσει παράνομα ανάθεση σε λεωφορείο (όπου υπάρχει λεωφορειακή γραμμή απαγορεύεται να μπει άλλο λεωφορείο) που ενώ το δρομολόγιο ήταν από Άγιο Κήρυκο – Εύδηλο αντί αυτού εκτελούνταν από Καραβόσταμο – Εύδηλο με αποτέλεσμα τα παιδιά από τον Άγιο Κήρυκο και τα υπόλοιπα χωριά να μεταφέρονται με κάθε λογής παράνομο αυτοκίνητο.

Αυτή είναι η λειτουργία του Επαρχείου Ικαρίας και της Περιφερειακής ενότητας Σάμου; Κάνοντας διακρίσεις μεταξύ επιχειρηματιών;

Τρία χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί σχετικός διαγωνισμός. Γίνονται μόνο παρατάσεις και προεκτάσεις στους ίδιους επιχειρηματίες και με δρομολόγια που τα κάνουν όπως θέλουν και με ότι όχημα τους βολεύει ανεξαρτήτου βατότητας και πληρότητας. Όταν αποφασίζουν να κάνουν διαγωνισμούς τους πραγματοποιούν σε ομάδες δρομολογίων με αποτέλεσμα να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και να αποκλείονται από την διαδικασία μεταφορείς που διαθέτουν ένα ή δύο οχήματα.

Υπάρχει λεωφορείο που κατεβαίνει από το Φραντάτο και κάνει επικίνδυνη αναστροφή με μανούβρες πάνω στον κεντρικό δρόμο (με παιδιά μέσα) πράγμα που είναι ενάντια στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και ενάντια στον επαγγελματισμό του εκάστοτε οδηγού. Η μανούβρα αυτή γίνεται για να πάει το όχημα στο Αυλάκι να πάρει μαθητές που κανονικά μέχρι και πέρσι έμπαιναν στο λεωφορείο της γραμμής. Με προφορική δήλωση του ιδιοκτήτη προς εμένα η συγκεκριμένη ενέργεια δικαιολογήθηκε ως προσωπική εξυπηρέτηση του οδηγού του.

Πότε επιτέλους οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν όπως πρέπει να λειτουργήσουν; Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και να υπάρχει ανισότητα προς τους επιχειρηματίες σε ένα νησί άγονης γραμμής όπως είναι η Ικαρία.

Ανακοίνωση της κας Αμφιτρίτης Τσαντέ για τα μαθητικά δρομολόγια Αγ. Κήρυκος – Εύδηλος

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img