21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Εκδήλωση τιμής & μνήμης της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων στις 17/11 στον Εύδηλο 11:00 π.μ.

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων (12/11/2020)

Πριν 47 χρόνια ο Ελληνικός λαός έγραφε την πιο λαμπρή σελίδα της αντιδικτατορικής πάλης. Μιας πάλης γεμάτης από ηρωισμό και θυσίες, για να ξημερώσει σε αυτόν τον  πολύπαθο τόπο μια διαφορετική μέρα. Ενάντια στα Αμερικανόδουλα ανδρείκελα της χούντας, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, διεκδίκησε την ανεξαρτησία και την ελευθερία του. Τη δημοκρατία και τα στοιχειώδη αγαθά όπως εκφράστηκαν στις λέξεις για το «ψωμί» και την «παιδεία».

47 χρόνια μετά αναβιώνοντας τις πιο μαύρες μέρες και πράξεις του καθεστώτος της επτάχρονης δικτατορίας  η κυβέρνηση της Δεξιάς  μπροστά στην επέτειο του μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού με πρόσχημα «την προστασία της δημόσιας υγείας» επιβάλλει ένα καθεστώς σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας και καταστολής. Με αστυνομική πράξη «αποφασίζει και διατάσσει  την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο σύνολο της επικράτειας  στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα (4) ή περισσότερα άτομα». Η αστυνομική διαταγή απαγόρευσης ισχύει από της «6ης πρωινής» της 15ης Νοέμβρη μέχρι της «9ης βραδυνής» της 18ης Νοέμβρη.

Φέτος, στις 17 Νοέμβρη δεν θα γίνει σχολική γιορτή. Τα σχολεία είναι κλειστά. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, χλευάζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς. Και άφησε και την «Παιδεία» -όπως και το ΕΣΥ- έκθετα μπροστά στην πανδημία.

Φέτος, στις 17 Νοέμβρη θα απαγορεύονται οι υπαίθριες συναθροίσεις. Για να συνεχίσουν να έρχονται νέοι νόμοι στη βουλή, για τα εργασιακά, ώστε το ψωμί να είναι ακόμα λιγότερο και νέες «αμυντικές συμφωνίες» και εξοπλιστικά προγράμματα, ώστε οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις να είναι ακόμα περισσότερες.

Φέτος δεν υπάρχουν πολλές ιδέες για τη γιορτή του Πολυτεχνείου…

Φέτος,  η γιορτή για το Πολυτεχνείο, η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα μπορεί να γίνει με έναν και μόνον τρόπο.

 

Όλοι/όλες με ένα λουλούδι στο χέρι, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων στις 17/11 στον Εύδηλο 11:00 π.μ.

ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img