21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Πρόγραμμα εκπαίδευσης του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας για την αποτροπή Θαλάσσιας ρύπανσης

Δείτε επίσης

Εκπαίδευση ομάδας αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης

Στα πλαίσια των υποχρεώσεων του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, αλλά κυρίως στα πλαίσια της έμπρακτης ευαισθητοποίησής του στην πρόληψη και την τυχόν καταστολή της θαλασσιάς ρύπανσης, σε συνεργασία με τους Λιμενικούς Σταθμούς Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Φούρνων και με την παρουσία και την συνεργασία της εξειδικευμένης σε αυτά τα θέματα Εταιρείας ‘ΜΕΤΟΠΗ Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος’, διοργανώνει εκπαίδευση και σε Θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο για την αποτροπή Θαλάσσιας ρύπανσης, με σκοπό να ενημερωθούν όλα τα μέλη της εθελοντικής Ομάδας μας αλλά και όσοι πολίτες το επιθυμούν, για τις δυνατότητες του ΛΤ σε εξοπλισμό αντιρρύπανσης, αλλά και τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθηθούν όταν και εάν προκύψει πραγματικό συμβάν στην ευρύτερη περιοχή των Νήσων ευθύνης μας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
Θεωρητική Εκπαίδευση

Η θεωρητική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο Κατσούλειο Κτίριο στον Εύδηλο, από 18.00 έως 21.00 και θα περιλαμβάνει:

  • Εισαγωγή – Είδη & Τρόποι εισροής ρυπογόνων ουσιών εντός Λιμενικής
  • Εγκατάστασης αντίστοιχης των Λιμένων μας  οι ιδιότητες του πετρελαίου όταν αυτό έρθει σε επαφή με τη θάλασσα  Παρουσίαση του υφιστάμενου εξοπλισμού αντιρρύπανσης του ΛΤ 
  • Διαδικασίες χρήσεως των πλωτών φραγμάτων με έμφαση στην αγκύρωσή τους  Περιγραφή συνεπειών στην περίπτωση που δεν επιλεγεί η αγκύρωση των πλωτών φραγμάτωνΔιαδικασίες χρήσεως των απορροφητικών και προσκολλητικών υλικών και επιλογή του κατάλληλου υλικού ανάλογα με το περιστατικό.
  • Ανάλυση συμβάντος ρύπανσης της θάλασσας με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, που σημειώθηκε σε Λιμένα της χώρας μας και περιγραφή των δράσεων των συμμετεχόντων για την αντιμετώπισή του. 

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020
Α. Πρακτική Εκπαίδευση

  • 1ο μέρος. Επίδειξη του εξοπλισμού αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης που διαθέτει το ΛΤ Ικαρίας στο Λιμένα Ευδήλου από 9.00 έως 10.00 π.μ.. 
  • 2ο μέρος. Διεξαγωγή άσκησης αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης στον ίδιο Λιμένα με χρήση πλωτού φράγματος και αγκυροβόλησή του, από 10.00 έως 13.00.

Β. Αξιολόγηση εκπαίδευσης

Η αξιολόγηση της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΛΤ Ικαρίας από 14.00 έως 15.00. Εκπαιδευτής: Αγγελόπουλος Μιχάλης – ΜΕΤΟΠΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Την εκπαίδευση είναι δυνατό να παρακολουθήσουν μέλη συλλόγων, φορέων Κλπ. που δεν ανήκουν στην Ομάδα Αντιρρύπανσης του ΛΤ (πλην των φορέων οι οποίοι υποχρεούνται από την ισχύουσα Νομοθεσία να εκπαιδεύονται για τα ίδια θέματα). Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22750 22358 & στο e-mail lim.tam.ikarias@otenet.gr.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας για την αποτροπή Θαλάσσιας ρύπανσης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΛΤ ΙΚΑΡΙΑΣ
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img