20.5 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Προγράμματα απασχόλησης ΟΑΕΔ φθινόπωρο – χειμώνας 2020 – 2021

Δείτε επίσης

Ποιους αφορούν, με ποιες προϋποθέσεις, έως πότε. Μία επίσημη ενημέρωση από την υπηρεσία.

Γράφει ο Διαμαντής Διαμαντάκος για το Ράδιο Ικαρία 87,6 FM

Η Ικαρία έχει ανάγκη το δυναμικό της: τους νέους, της νέες της και τις νεοσύστατες οικογένειες της, τόσο οικονομικά και δημιουργικά, όσο και κοινωνικά και αισθητικά. Η δύναμη, η όρεξη για δουλειά , οι νέες ιδέες, η κυκλοφορία του χρήματος που διευρύνεται και φυσικά το κοινωνικό φρεσκάρισμα που προκύπτει από την αύξηση του πληθυσμού είναι χαρακτηριστικά και οφέλη του επαναπατρισμού.

Φέτος στην Ικαρία πάρα πολλοί νέοι και νέες, έγγαμοι,-ες και άγαμοι,-ες, ντόπιοι,-ες και μη, θα παραμείνουν στο νησί για την χειμερινή σεζόν , λόγω covid19. Ήδη, ορεξάτοι νέοι,-ες εργαζόμενοι,-ες , επίδοξοι,-ες επιχειρηματίες και νέοι,-ες που ζητούν δουλειά έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Ήδη, καινούρια παιδικά πρόσωπα χαίρονται τις πλατείες τις παιδικές χάρες και την ύπαιθρο του νησιού μας. Ήδη, η κατανάλωση έχει αυξηθεί μειώνοντας τις ζημίες που προκλήθηκαν και προκαλούνται στην αγορά λόγω Κορωνοϊού. Ήδη, καινούριες φίλιες και σχέσεις μεταξύ ανθρώπων δημιουργούνται. Ήδη, παλιές σχέσεις ενισχύονται, αφού, οικογένειες και παλιές παρέες “ξανά-έδεσαν”.Ήδη είμαστε κοινωνικά πιο πλούσιοι,-ες. Αδιαμφισβήτητη επιτυχία της Ικαριακής κοινωνίας είναι να παραμείνει στο νησί μας αυτός ο ανθρωπινός πλούτος.

Πρέπον θεωρούμε, ως Ράδιο Ικαρία 87,6 FM, λοιπόν, να πριμοδοτηθεί με κάθε τρόπο (θεσμικά, οικονομικά αλλά και κοινωνικά και συναισθηματικά) η νεανική δραστηριότητα και ζωή στην Ικαρία.

Με αυτό το σκεπτικό εγκαινιάζουμε μια καινούρια ραδιοφωνική στήλη που αφορά την επίσημη υπηρεσιακή ενημέρωση για εργαλεία (προγράμματα, επιδόματα, σεμινάρια, νομικά πλαίσια κλπ) που κάνουν τις ζωές των ανθρώπων του νησιού μας ευκολότερη και πλουσιότερη.

Τέσσερα εργασιακά προγράμματα του ΟΑΕΔ σε ισχύ.

1. Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για απασχόλησης ανέργων από 18 – 29 ετών

2. Πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 ετών

3. Πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων οι οποίοι λαμβάνουν αυτή τη περίοδο τακτικό επίδομα ανεργίας.

4. Πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων που ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες.

Τα προγράμματα αυτά λήγουν με την συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού θέσεων εργασίας σε όλη την Ελλάδα και
απαιτούν από τους εργαζόμενους τουλάχιστον ένα μηνά εγγεγραμμένης ανεργίας στον ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν στο τηλέφωνο των γραφείων του οργανισμού στον Άγιο Κήρυκο, 2275023039 αλλά και στην ραδιοφωνική ενημέρωση που ακολουθεί από την Σταυρούλα Γεωργακοπούλου εργασιακή σύμβουλο εργοδοτών η οποία θα μας ενημερώνει τακτικά για ότι νεότερό προκύπτει επί του θέματος και την ευχαριστούμε θερμά.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img