21.5 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Συνέντευξη με τον Γιάννη Σπιλάνη ενόψει των συναντήσεων για «Θερμαλισμό & Τουρισμό Ευεξίας»

Δείτε επίσης

Συνέντευξη με τον Γιάννη Σπιλάνη* που επισκέπτεται αυτές τις ημέρες το νησί μας και που σε συνεργασία με τον Δήμο Ικαρίας και με τοπικούς φορείς οργανώνει δύο ανοικτές συναντήσεις σχετικά με το “θερμαλισμό και Τουρισμό Ευεξίας” ως το βασικό άξονα ανάπτυξης της Ικαρίας.
  • Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στα Θέρμα με θέμα «Θερμαλισμός και Τουρισμός Ευεξίας» που σχετίζεται άμεσα με τη προσπάθεια να μετατραπεί η Περιφέρεια μας σε νησιωτικό θερμαλιστικό κέντρο, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους ιαματικούς πόρους σε όλα τα νησιά
  • Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στον Άγιο Δημήτρη Ραχών με θέμα «Μακροζωϊα, ευζωϊα και ευεξία: μια αναπτυξιακή προοπτική για την Ικαρία» που θα εστιάσει περισσότερο στην δυνατότητα σύνδεσης του αγροδιατροφικού τομέα, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού του νησιού με την έννοια της ευεξίας αξιοποιώντας τη φήμη του νησιού, ως προορισμός μακροζωϊας.
Οι συναντήσεις αυτές συνδέονται άμεσα με τη προσπάθεια να καταρτιστούν:
– ένα σχέδιο για “Θερμαλισμό και Τουρισμό Ευεξίας” για τη Περιφέρεια
– ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την Ικαρία
στη προοπτική για επεξεργασία και κατάθεση προτάσεων στον αναπτυξιακό σχεδιασμό που πρέπει να υλοποιηθεί στους επόμενους μήνες.
 
 
Μια συζήτηση που αναδεικνύει τις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν για την Ικαρία με βάση τον Θερμαλισμό και τη ζήτηση που υπάρχει παγκόσμια για τουρισμό ευεξίας. Εναν τουρισμό που μπορούν να προσφέρουν τα νησιά μας και ειδικά η Ικαρία. Υπάρχουν όμως προϋποθέσεις (όπως είναι η ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων) και κινήσεις που πρέπει να γίνουν (όπως η δικτύωση των επιχειρήσεων).
 
Συνέντευξη με τον Γιάννη Σπιλάνη ενόψει συζητήσεων για τον «Θερμαλισμό & τον Τουρισμό Ευεξίας»
 
*Οικονομολόγου Περιφερειολόγου, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης), επικεφαλή της περιφερειακής παράταξης Συμπαράταξη Πολιτών του Βορείου Αιγαίου και προέδρου της Επιτροπής Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img