21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ο γυναικείος σύλλογος “Εργάνη Αθηνά” τιμά το βίο & το συγγραφικό έργο της Αντιγόνης Ρωμυλίου

Δείτε επίσης

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στις 7 το απόγευμα στο πλακόστρωτο Ευδήλου στον προαύλιο χώρο της έδρας του συλλόγου Εργάνη Αθηνά

Τιμητική Βραδιά σε μία συμπατριώτισσά μας με λογοτεχνικό έργο διοργανώνεται στην έδρα του συλλόγου Εργάνη Αθηνά στον Εύδηλο το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στις 7 το απόγευμα. Ο γυναικείος σύλλογος Εργάνη Αθηνά τιμά το βίο και το συγγραφικό έργο της 95 άχρονης ικαριώτισσας Αντιγόνης Ρωμυλίου. Μία γυναίκα που ενώνει τον τρέχον με τον προηγούμενο αιώνα και έχει να πει πολλά πράγματα για τις καριωτίνες της σύγχρονης εποχής και όχι μόνο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο της με τίτλο «Σοφία». Για την συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσει η κ. Γεωργία Καρναβά μέλος του συλλόγου “Εργάνη Αθηνά”, η κ. Χριστίνα Λάκκα ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και ο συγγραφέας κ. Γιάννης Λομβαρδάς.

Το συγκλονιστικό βιβλίο της κυρίας Ρωμυλίου διαπραγματεύεται την αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που παντρεύτηκε στα 18, έμεινε έγκυος στους 6 μήνες που έκατσε με τον άντρα της, και αυτός έφυγε για την Αμερική και γύρισε μετά από 52 χρόνια. Ένα βιβλίο γεμάτο συναίσθημα για μια ιστορία που ταυτίζεται με πλήθος παρόμοιων γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στις αρχές μέχρι και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα και που ξεκινάει με την γλαφυρή περιγραφή της επιστροφής του συζύγου φωτογραφίζοντας την ψυχοσύνθεση της γυναίκας όταν αντιλαμβάνεται ότι αυτός πια είναι ένας ξένος και ότι εκείνη δεν έχει καμία σχέση μαζί του.

Η εκδήλωση έχει στόχο να αναδείξει τέσσερα πράγματα: Την γυναίκα, την καριωτίνα γυναίκα, την Αντιγόνη και το έργο της.

Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και τις προβλεπόμενες αποστάσεις η εκδήλωση για την ζωή και το έργο της κ. Αντιγόνης Ρωμυλίου θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο της πλατείας Κατσούλη στον Εύδηλο (πλησίον της αίθουσας του συλλόγου) το Σάββατο 26/09/2020 και ώρα 7:00 μ.μ.

Ο γυναικείος σύλλογος “Εργάνη Αθηνά” τιμά το βίο & το συγγραφικό έργο της Αντιγόνης Ρωμυλίου
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img