21.3 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Από βέβαιο πνιγμό σώθηκαν τέσσερα μικρά παιδιά στη Μεσακτή το απόγευμα της Τρίτης

Δείτε επίσης

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του ναυαγοσώστη και λουομένων στην παραλία της Μεσακτής 

Σε ένα σοβαρό επεισόδιο ανταποκρίθηκε ο Ναυαγοσώστης του Δήμου Ικαρίας και λουόμενοι που βρισκόντουσαν στην περιοχή εχθές 08-09-2020 η ώρα 18.15 στο ανατολικό άκρο της Μεσακτής. Συγκεκριμένα τέσσερα μικρά παιδιά διέτρεξαν σοβαρότατο κίνδυνο να πνιγούν από τα θαλάσσια ρεύματα και τον δυνατό άνεμο που εμπόδιζαν την έξοδο τους από τη θάλασσα και παράλληλα τα παρέσυραν στα ανοικτά. Τα παιδιά που εναγωνίως καλούσαν βοήθεια ανασύρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή χάρη στην άμεση και έγκαιρη επέμβαση λουομένων και του έμπειρου ναυαγοσώστη ο οποίος αν και εκτός ωραρίου ευθύνης παρέμενε στη θέση του. Στο εν λόγω περιστατικό ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κλιθεί το ΕΚΑΒ ούτε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την φετινή περίοδο είναι το μοναδικό καταγεγραμμένο περιστατικό μέχρι και σήμερα, σε αντίθεση με την περσινή που στη συγκεκριμένη παραλία καταγράφηκαν σαράντα (40) συμβάντα, και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οφείλεται στο γεγονός φυσικής αναδιαμόρφωσης του βυθού ο οποίος φέτος έχει μεγαλύτερα και περισσότερα ρηχά σημεία. Στην πολυσύχναστη παραλία της Μεσακτής μήκους 700 μέτρων την περίοδο από 1η Ιουνίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου υπάρχει ναυαγοσώστης του Δήμου Ικαρίας που καθημερινά εποπτεύει την μεγάλη παραλία από τις 10:30 έως και τις 17:30.

Τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται από τους λουόμενους είναι:

  • Να προσέχουν τον Πύργο του Ναυαγοσώστη
  • Τις σημαίες του Ναυαγοσώστη
  • Τις ταμπέλες με τις ενδείξεις περί του τι σημαίνει η κάθε σημαία
Από βέβαιο πνιγμό σώθηκαν τέσσερα ανήλικα παιδιά το απόγευμα της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου

Σε αυτή τη φάση κρίνουμε αναγκαίο να αναφερθεί ότι λόγω του μεγάλου μήκους της πολυσύχναστης παραλίας της Μεσακτής αλλά και των σχετικών με το θέμα δεδομένων υπάρχει ανάγκη να απασχολείται και δεύτερος ναυαγοσώστης κατά τους θερινούς μήνες όπως αντίστοιχα μέτρα θα πρέπει ενδεχομένως να παρθούν και στις παραλίες του Λειβαδίου και του Κάμπου. Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους που συμμετείχαν στο χθεσινό συμβάν και που χάρη στην άμεση επέμβασή τους, τα τέσσερα παιδιά που κινδύνευσαν βγήκαν σώα από τη θάλασσα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img