21 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Μια ωραία πρωτοβουλία που θα έχει συνέχεια από μέλη του συλλόγου Πειρατές Ικαρίας

Δείτε επίσης

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου φύτεψαν 10 αλμυρίκια κατά μήκος της παραλίας Νεάλια

Μια αξιέπαινη εθελοντική δράση έλαβε χώρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην παραλία Νεάλια που βρίσκεται ανατολικά των Θέρμων. Μέλη του αθλητικού συλλόγου Πειρατές Ικαρίας φύτεψαν 10 αλμυρίκια κατά μήκος της παραλίας μετά από σχετική άδεια που εξασφάλισαν από το Δήμο.

Η πρωτοβουλία και ο συντονισμός των απαραίτητων για την δράση ενεργειών έγιναν από τον συμπολίτη μας κ. Αντώνη Τσαρνά που διέθεσε τα φυτά και με ενθουσιασμό αγκαλιάστηκε από τον κ. Ισίδωρο Μπινίκο προπονητή των Πειρατών Ικαρίας που μαζί με νέους και παλιούς αθλητές του συλλόγου φύτεψαν τα 10 μικρά δεντράκια στο πίσω μέρος της παραλίας και προθυμοποιήθηκαν όλοι μαζί να αναλάβουν να τα ποτίζουν, με νερό που εξασφαλίστηκε με την συνδρομή του κ. Παντελή Κάτσουρα, μέχρι να ξεκινήσουν οι πρώτες βροχές. Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν διέθεσαν οι εθελοντές πυροσβέστες Αγίου Κηρύκου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο σημείο τυχαία βρέθηκε ο ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά θέματα γνωστός σεφ κ. Πολυχρόνης Δαμαλάς ο οποίος κέρασε όλους τους συμμετέχοντες γλυκά και νερό.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την ευχή όλων τα 10 αλμυρίκια να ριζώσουν και σε μερικά χρόνια να προσφέρουν πλούσια σκιά στους επισκέπτες της παραλίας Νεάλια, μια απ’ τις πιο ωραίες και αναξιοποίητες παραλίες της νότιας πλευράς του νησιού, αλλά και με την υπόσχεση ότι η εν λόγω ενέργεια ήταν μόνο η αρχή αντίστοιχων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα!

Μια ωραία πρωτοβουλία που θα έχει συνέχεια από μέλη του συλλόγου Πειρατές Ικαρίας
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img