21.1 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Ikaria Sport News: Αθλητική ειδησεογραφία και ενημέρωση με μια ματιά

Δείτε επίσης

Η ύλη της εβδομαδιαίας αθλητικής στήλης «Ikaria Sport News»
Υπεύθυνος σύνταξης: Stamatis Petsakos

-ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με επίσημο έγγραφο της Δ/νσης αναπτυξιακού προγραμματισμού της Π.Β.Α. που εκδόθηκε την 29η Απριλίου 2020 γίνεται πρόταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς τον Δήμο Ικαρίας να μεταφερθούν στο τεχνικό του πρόγραμμα (με χρηματοδότηση της Περιφέρειας) η υλοποίηση δύο έργων πνοής για τον ικαριακό αθλητισμό.

α) Εγκατάσταση μεταλλικών κερκίδων στο γήπεδο Ραχών Ικαρίας.

β) Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Ραχών Ικαρίας.

Εγκεκριμένος προϋπολογισμός 40.000,00 & 250.000,00 ευρώ αντίστοιχα.

 

-Διαγόρας Ραχών Ικαρίας (Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου)

Στα επίσης ευχάριστα έρχεται να προστεθεί η άνοδος του Διαγόρα Ραχών Ικαρίας στην Β΄ Εθνική Κατηγορία. Η γυναικεία ομάδα του Διαγόρα όχι μόνο τερμάτισε πρώτη και αήττητη  στον όμιλο με 15 βαθμούς αλλά είχε και αξιόλογες διακρίσεις. Η 18χρονη μέσος της ομάδας Αληθινή Κουτσού αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ με 11 γκολ με την Ευαγγελία και την Κούλα Κατέχη να ακολουθούν με 6 και 5 γκολ αντιστοίχως. Αξιοσημείωτο γεγονός της επιτυχημένης αυτής σεζόν είναι και το ρεκόρ που χτίζει από την προηγούμενη χρονιά η τερματοφύλακας της ομάδας Ειρήνη Ρούβελα της οποίας η εστία έχει μείνει ανέπαφη σε 5 σερί εκτελέσεις πέναλτι. Η ομάδα του Σαράντου Καρίμαλη αποδεικνύει συνεχώς πως με αγάπη, θέληση και πυγμή πετυχαίνεις σπουδαία πράγματα. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα του Διαγόρα την περασμένη χρονιά με δική της απόφαση δεν συμμετείχε στην Β΄ Εθνική κατηγορία στην οποία αγωνιζόταν τις 2 προηγούμενες αγωνιστικές χρονιές. Ο Σταμάτης Πετσάκος του Ikaria Sport News ήρθε σε επικοινωνία με τον προπονητή της ομάδας κ. Σαράντο Καρίμαλη  ο οποίος μίλησε για τα πλάνα της ομάδας λέγοντας ότι βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων του συμβουλίου το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 15 Μαΐου ώστε επικυρωθεί η απόφαση της ανόδου στην Β΄ Εθνική κατηγορία. Το Ράδιο Ικαρία 87,6 FM και ο Γιώργος Σούρτης τη φετινή χρονιά ήταν σε όλους τους αγώνες των δύο ομάδων που συμμετείχαν από την Ικαρία, εντός κι εκτός έδρας, κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε πραγματοποιηθεί, που δεν ολοκληρώθηκε λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και που πιστεύουμε ότι στο μέλλον δεν θα είναι εφικτό να επαναληφθεί. Ευχόμαστε καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες του νησιού όπως και στην ομάδα της Σάμου και ευχαριστούμε τις αθλήτριες και τους προπονητές όλων των ομάδων για τις ωραίες αθλητικές εικόνες που μας χάρισαν. Μακάρι να πάρουν παράδειγμα και οι άνδρες από την καλή αθλητική νοοτροπία των γυναικών και να ζήσουμε τη μέρα που απερίφραστα θα πούμε το ίδιο για το τοπικό πρωτάθλημα.

 

-IKARIA RUN

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης Βαγγέλη Κοτσαμπά, ο ίδιος μας δήλωσε πως βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων περί μέτρων άρσης για τους χώρους άθλησης και μας γνωστοποίησε ότι ανάλογα με τις αποφάσεις αυτές θα κριθεί ο τελικός σχεδιασμός της φετινής διοργάνωσης. Πλήρης ενημέρωση θα υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

-ICARIAN PIRATES ( BOXING AND KICK BOXING CLUB)

Το αθλητικό σωματείο  Πειρατές Ικαρίας και ο προπονητής της ομάδας Ισίδωρος Μπινίκος μέσω της επίσημης  ιστοσελίδας του συλλόγου ενημέρωσε τα μέλη και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι οι προπονήσεις ξεκίνησαν. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον καταξιωμένο προπονητή και αθλητή των Πειρατών μας δήλωσε ότι οι προπονήσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και σε μικρά γκρούπ τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Οι Πειρατές Ικαρίας είναι ένας σύλλογος με έδρα την Ικαρία, με διακρίσεις και συμμετοχές σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο που αξίζει όλοι να αγκαλιάσουμε.

Πληροφορηθείτε για τις δράσεις των Πειρατών Ικαρίας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, Icarian Pirates Boxing & Kick Boxing Club στο Facebook.

 

Ν.Ο.Ι. (Ναυτικός Όμιλος Ικαρίας)

Σε ανακοίνωση του στην σελίδα του στο Facebook, ο Ναυτικός Όμιλος Ικαρίας αναφέρει ότι μετά από μεγάλη προσπάθεια συγκεντρώθηκαν 35 έγγραφα τα οποία απεστάλησαν (συνοδευτικά της αίτησης) στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με βασικό αίτημα, την απόκτηση 5 σκαφών όπτιμιστ για την ενίσχυση του παιδικού τμήματος τριγώνου, του οποίου η έναρξη ήταν προγραμματισμένη για τις 15 του μήνα Μαΐου. Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή δεν ήταν επιτυχείς. Επίσης ο Ναυτικός Όμιλος Ικαρίας ανακοίνωσε την δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού. Με απόφασή της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) ο Όμιλος γνωστοποιεί ότι με απόφαση του ή ετήσια συνδρομή ανέρχεται πλέον στο ποσό των 20€ αντίστοιχα με την περασμένη χρονιά που ήταν στα 10€.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του ναυτικού ομίλου κ. Γιώργο Βιτσαρά αναφορικά με τις δράσεις και τα πλάνα της περιόδου που μας έρχεται μας μίλησε για την αναμονή περί αποφάσεων των μέτρων τα οποία αφορούν τα θαλάσσια αθλήματα και μας γνωστοποίησε την απόφαση της Γ.Γ.Α. (Γενικής Γραμματείας Αθλητισμου) για επιχορήγηση προς τους ναυτικούς ομίλους της περιφέρειας στην οποία έχει στείλει αίτηση και ο ΝΟΙ. Εξελίξεις στο θέμα θα υπάρξουν μέσα στην επόμενη περίοδο. Τέλος ο Ναυτικός Όμιλος Ικαρίας στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας προς τον κόσμο λέγοντας: Σας χρειαζόμαστε όλους υγιείς, ορεξάτους, χαρούμενους, και σιγά σιγά θα βρούμε τους ρυθμούς μας.

-ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ανακαινίστηκε ως διαδρομή και ψηφιοποιήθηκε ως χάρτης τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020 από μέλη και φίλους του Ορειβατικού Πεζοπορικού συλλόγου Ικαρίας το πρότζεκτ «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΡΑΧΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ» το οποίο ιστορικά σηματοδοτείται ως μια αφετηρία εθελοντικών δράσεων, παρόμοιων ενεργειών και συστηματικών εργασιών σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους στα μονοπάτια του νησιού.

Πρόκειται για ένα κυκλικό «μονοπάτι πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς», το πρώτο που δημιουργήθηκε πριν πολλά χρόνια στην Ικαρία με σκοπό τη γνωριμία των πεζοπόρων με τα χωριά, τα τοπία, τα αξιοθέατα και την ιδιαίτερη φύση της περιοχής των Ραχών.

Το μονοπάτι αυτό ξεκινάει στην περιοχή «Λιβάδι» του Αρμενιστή και έχει μήκος 14 χιλιομέτρων. Η διάρκεια της πεζοπορίας (χωρίς διαλείμματα) είναι 4-5 ώρες και ο βαθμός δυσκολίας είναι σχετικά εύκολος.

Επίσης, εκτός από τη δουλειά στο μονοπάτι, εκδόθηκε ψηφιακός χάρτης που περιέχει πλούσιο υλικό καθώς και χωριστό συνοδευτικό κείμενο με τη λεπτομερή περιγραφή της διαδρομής στα Αγγλικά.

Ο σύλλογος ευχαρίστησε θερμά τους φίλους Συλλόγους Friends of Ikaria και Amikaria – Αμικαρία για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που πρόσφεραν ώστε να ζωντανέψει πάλι το μονοπάτι αυτό.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για την πεζοπορία αυτή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα (blog) του Ορειβατικού Πεζοπορικού Συλλόγου Ικαρίας αλλά και στη Facebook σελίδα του συλλόγου.

………………

-Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε αναλυτικά για το δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων για τον αθλητισμό, αναλύοντας το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης. Απάντησε  για το εάν θα υπάρξει πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ , αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, τι θα γίνει με τις εκλογές στις ομοσπονδίες και για το αν θα πρέπει να γίνουν στην Αθήνα οι τελικοί της Ευρωλίγκα. Ταυτόχρονα δίνει απάντηση και στις ΠΑΕ που απαγόρευσαν να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις τους. Ο αρμόδιος υφυπουργός αποκάλυψε οτι η μεταφορά στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων θα επιτευχθεί με προσεκτικές κινήσεις, διευρύνοντας τον κύκλο όσων θα έχουν δικαίωμα προπόνησης.

Ένταξη και των υπολοίπων αθλημάτων της προΟλυμπιακής ομάδας που δεν συμπεριλήφθηκαν την πρώτη εβδομάδα. Πάντα με την λίστα όσων έχουν ήδη προκριθέι για τους Ολυμπιακούς αγώνες ή διεκδικούν μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης.

Επίσης εντάσσει  την κολύμβηση, το πόλο, τις καταδύσεις. Αλλά και την ρυθμική, το μπιτς βόλεϊ και τα «μαχητικά» αθλήματα, όπως πάλη, τάε κβο ντο, τζούντο, καράτε, πυγμαχία, αλλά και το μοντέρνο πένταθλο. Επίσης, σειρά παίρνουν και οι αθλητές της ΠαραΟλυμπιακής ομάδας.

Στα «χαμηλής επικινδυνότητας» αθλήματα προστίθενται οι  ναυταθλητικές εγκαταστάσεις για ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανόε καγιάκ και το θαλάσσιο σκι.

 Στον στίβο θα μεγαλώσει η λίστα όσων θα επιτρέπεται να προπονηθούν και εκτός της ΠροΟλυμπιακής ομάδας θα συμπεριληφθούν και οι αθλητές/τριες των εθνικών ομάδων.

 Άρση περιορισμών για το  τέννις το οποίο αφορά το ευρύ κοινό με την προϋπόθεση πάντα ότι θα τηρείται  το πρόγραμμα με ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού

 Στο ποδόσφαιρο, βάσει της λίστας των διαιτητών που συνέταξε η ΕΠΟ, θα ξεκινήσουν κι αυτοί προπονήσεις φυσικής κατάστασης. Κι αν στη Super League 2 οριστούν οι υγειονομικοί υπεύθυνοι σε κάθε ΠΑΕ για την τήρηση των πρωτοκόλλων και την ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα ισχύσουν και εκεί όσα ήδη ισχύουν για τις ΠΑΕ της Super League 1.

 Πέραν του ποδοσφαίρου, σε ανοιχτούς χώρους θα μπορούν να προπονηθούν σε ολιγομελή γκρουπ (χωρίς μπάλα) οι αθλητές ομαδικών αθλημάτων, όπως το μπάσκετ , το βόλεϊ, το χάντμπολ, το χόκεϊ επί χόρτου και το κρίκετ.

 Ομοίως και όλα τα «μαχητικά» αθλήματα, είτε είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα είτε όχι, πάντοτε σε ανοικτούς χώρους και χωρίς σωματική επαφή.

Επίσης δίνεται το πράσινο φως και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που στο μηχανογραφικό τους έχουν δηλώσει Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), Στρατιωτικές Σχολές και Σώματα Ασφαλείας και θα εξεταστούν πέραν των Πανελλαδικών και σε αγωνίσματα.  Από τις 18 του τρέχοντος μήνα θα μπορούν και αυτοί να προπονηθούν κανονικά.

Για την επόμενη φάση εξετάζονται γυμναστήρια και ακαδημίες.

Ολόκληρη την συνέντευξη του υφυπουργού θα την  βρείτε στην σελίδα μας  στο Facebook,  Ikaria Sport News

 

-Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη

Την Τετάρτη 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε  η τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού και Συντονιστή της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώργου Μαυρωτά και των μελών της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, Παναγιώτη Σκανδαλάκη και Γιώργου Μαρίνου με το σύνολο των Περιφερειαρχών της χώρας και δεκάδων Δημάρχων.

Αντικείμενο της 2,5 ωρών τηλεδιάσκεψης ήταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και η συμμόρφωση στη σταδιακή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας: Η πιστή τήρηση, δηλαδή, των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για όσες τυχόν δοθούν ξανά προς χρήση, οι δικαιούχοι εισόδου σ’ αυτές και γενικά  η εφαρμογή των αυστηρών όρων και κανόνων ασφαλείας που προβλέπονται σ’ αυτό το πρώτο στάδιο επανέναρξης του αθλητισμού.

Οι κ. Αυγενάκης και κ. Μαυρωτάς απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις και απορίες και συνέστησαν τη μη λειτουργία των ανοιχτών αθλητικών υποδομών σε περίπτωση που για ποικίλους λόγους δεν είναι ακόμα εφικτή από τους διαχειριστές τους η διασφάλιση της τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν και σε «αυτοσχεδιασμούς» τοπικών αρχόντων και κάλεσαν όλους να φροντίσουν ώστε να εφαρμόζονται αμετάκλητα όσα αποφασίζονται από την Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να υποκύπτουν στις πιέσεις των τοπικών κοινωνιών.

 

-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Το ενδεχόμενο της οικονομικής στήριξης στα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου εξετάζει η κυβέρνηση. Πράξη η οποία αναφέρεται πως θα γίνει σύντομα.

Η ΕΠΟ ζήτησε από όλες τις Ενώσεις να αποστείλουν μέχρι τις 5 Μαΐου τον αριθμό των σωματείων που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, προκειμένου να αποσταλούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να αξιολογηθεί η δυνατότητα έμμεσης οικονομικής στήριξης από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

-Επιστροφή στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό!

Με ανακοίνωση της η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δίνει οδηγίες για την άσκηση σε οργανωμένες και φυλασσόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις!

Η επιστροφή θα γίνει προοδευτικά σε 4 φάσεις (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

-5 αλλαγές στην μετά κορωνοιού εποχή προτείνει η FIFA!

Μετά το lockdown που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού (και) στο ποδόσφαιρο, η επιθυμία για ολοκλήρωση της σεζόν φέρνει τους συλλόγους μπροστά σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα, με πολλά ματς μέσα σε λίγες μέρες.

 

Το IFAB (διεθνές συμβούλιο ποδοσφαίρου) μελέτησε την πρόταση της FIFA για 5, αντί 3, αλλαγές στη διάρκεια των αγώνων που θα δώσουν τους προσεχείς μήνες και αποφάσισε να την εγκρίνει ως προσωρινό μέτρο, που θα επιτρέψει στις ομάδες να ολοκληρώσουν πιο ομαλά μια δύσκολη σεζόν, προστατεύοντας παράλληλα τους παίκτες τους από πιθανούς τραυματισμούς εξαιτίας κόπωσης/επιβάρυνσης. Χωρίς να αποκλείεται αυτό το μέτρο να διατηρηθεί και για την επόμενη σεζόν.

 

-Πρόταση για νέα βιώσιμη αναδιάρθρωση των Επαγγελματικών Κατηγοριών του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μετά την Πανδημία του Κορωνοϊού.

Πρόταση αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου ζήτησαν οι 8 πρόεδροι των πρωταθλητριών ομάδων της Γ΄ Εθνικής  με στόχο να τεθούν γερές βάσεις για τα επόμενα χρόνια ώστε μέσα από το πέρασμα του φονικού ιού να προκύψουν νέα αισιόδοξα δεδομένα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πρόταση της αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών  αναφέρει την διατήρηση της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας  ́ ́Super League ́σε διευρυμένη βάση και κατάργηση της δεύτερης και τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας  ́ ́Super League 2 και Footbal lleague ́ ́, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας COVID-19 και την απώλεια εσόδων, που δεν επιτρέπει την οικονομική επιβίωση τόσων πολλών ΠΑΕ, διαχωρισμένες σε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Επομένως, προτείνει την δημιουργία, μιας νέας ενιαίας κατηγορίας δύο ομίλων, που θα δημιουργηθεί με γεωγραφικά κριτήρια (Βόρειος και Νότιος όμιλος), με σκοπό την συνολική μείωση λειτουργικών εξόδων, των ομάδων και τέλος προτείνει την διατήρηση της σημερινής Γ ́ Εθνικής με την δομή του τωρινού πρωταθλήματος, που θα λειτούργει ως προθάλαμος για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η πρόταση απεστάλη σε όλους τους αρμόδιους φορείς, εμπεριστατωμένη αναλύοντας όλα τα σημαντικά στοιχεία για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο μετά την αναδιάρθρωση. Αναλυτικά την πλήρης πρόταση θα την βρείτε στην σελίδα του Ikaria Sport News στο Facebook.

 

-Ενημέρωση από την ΕΠΟ προς τις ενώσεις για τα πρωταθλήματα, Κύπελλο και Γ’ Εθνική

 

Στις 29 Απριλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ε.Π.Ο στην οποία αποφασίστηκαν:

Η λήξη όλων των Πρωταθλημάτων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Η επικύρωση της οριστικής κατάταξης των ομάδων σε όλα τα Πρωταθλήματα, θα γίνει με βάση τη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε κατά τη διακοπή τους. Στα Πρωταθλήματα Α Κατηγορίας, Πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία κατά τη διακοπή τους και προβιβάζεται στη Γ’ Εθνική. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων. Σε περίπτωση που τα Πρωταθλήματα διεξάγονται σε δύο ή περισσότερους ομίλους για την τελική κατάταξη των ομάδων, εφαρμόζονται τα κριτήρια της UEFA, που επίσης περιλαμβάνονται στο άρθρο 20 του ΚΑΠ. Όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Α’ Κατηγορία και τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν από τις μικρότερες κατηγορίες, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δύνανται να τροποποιήσουν τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις τους, βάσει των προβλεπόμενων στην υπ’ αριθμ. 275/45 23.4.2020 τροπολογία, που δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων, με άμεση ισχύ και ψηφίστηκε στις 24.04.2020 από τη Βουλή εντασσόμενη στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (Α’75) και άλλες διατάξεις».

 

Η λήξη των Πρωταθλημάτων Κ-12 και Κ-14.

 

Η λήξη των Κυπέλλων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Η Κυπελλούχος ομάδα, εφόσον ο τελικός αγώνας δεν έχει διεξαχθεί, θα αναδειχθεί κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των ομάδων που έχουν προκριθεί στον Τελικό Αγώνα και με τον ίδιο τρόπο μεταξύ των ομάδων που έχουν προκριθεί στην ημιτελική φάση, εφόσον η φάση αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί.

 

Η λήξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας 2019-2020 και όλων των Πρωταθλημάτων της ΕΠΟ. Η επικύρωση της οριστικής κατάταξης των ομάδων ανά όμιλο, θα γίνει με βάση τη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε κατά τη διακοπή του Πρωταθλήματος. Αναβάλλει τη λήψη απόφασης για τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν και τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

-ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μήνυμα αισιοδοξίας και μήνυμα στήριξης  έστειλαν οι έλληνες διεθνείς, λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους μαχητές που πάλεψαν απέναντι στο θηρίο που ονομάζεται Covid-19. Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στη ζωή μας! Μετά από 50 ημέρες πλήρους αποχής από κάθε αθλητική δραστηριότητα, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στο χορτάρι και προετοιμάζονται για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους.

 

Δεν ξεχνούν όμως τους χιλιάδες ήρωες της σκληρής καθημερινότητας του τελευταίου διμήνου, τους ανθρώπους που αντιστάθηκαν κι άντεξαν στην επέλαση του COVID-19 και βοήθησαν αποφασιστικά χιλιάδες συνανθρώπους μας, ώστε να ξεπεράσουν τον ιό και να επανέλθουν υγιείς στο σπίτι και την οικογένειά τους: το νοσηλευτικό προσωπικό και τους γιατρούς όλων των δομών υγείας της χώρας μας, τους οδηγούς, νοσηλευτές και γιατρούς του ΕΚΑΒ, όλους όσους έδωσαν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα στα ασθενοφόρα, τα νοσοκομεία, τα εργαστήρια, τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

 

Σ’ αυτούς τους ξεχωριστούς συμπολίτες μας, οι Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές αφιερώνουν την επιστροφή τους στα γήπεδα και τη νέα ποδοσφαιρική καθημερινότητα!

 

-Γυναικείο ποδόσφαιρο

Αναδιάρθρωση και διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος της Α’ εθνικής κατηγορίας σε 2 ομίλους εισηγείται στο αρμόδιο συμβούλιο, η επιτροπή γυναικείου ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά τη τηλεδιάσκεψή της στις 6 Μαΐου  Οι δύο όμιλοι θα αποτελούνται από 11 ομάδες, αφού ουδείς υποβιβάζεται, ενώ προβιβάζονται οι δέκα καλύτερες ομάδες της Β’ εθνικής.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην Β’ εθνική κατηγορία, μετά την άνοδο των δέκα ομάδων στην Α’ εθνική, τις ομάδες τις οποίες δεν υποβιβάστηκαν και την άνοδο των 8 πρώτων της Γ’ εθνκής, θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 8 ομάδων.

Οι παραπάνω εισηγήσεις θα επικυρωθούν από το αρμόδιο συμβούλιο της ΕΠΟ σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την μεθεπόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου.

 

-ΜΠΑΣΚΕΤ

-Ανακοίνωση της ΕΟΚ για την διακοπή όλων των διοργανώσεων καλαθοσφαίρισης!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημέρωσε τις Αθλητικές Ενώσεις, τις Τοπικές Επιτροπές και τα σωματεία των Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών για την οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-2020. 

Η επιστολή της ΕΟΚ αναφέρει: 

Σας γνωρίζουμε ότι με την από 4 Μαΐου 2020 απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ δεν θα συνεχιστεί η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 και των σχετικών αποφάσεων και οδηγιών της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της πολιτείας. 

Για την διεξαγωγή της τελικής φάσης των πανελληνίων πρωταθλημάτων θα ζητηθεί η θέση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής λαμβάνοντας υπόψη του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών/τριών στα ΑΕΙ. 

Το ΔΣ θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις και τις προτάσεις των σωματείων. 

 

-Αναδιάρθρωση ζητούν τα σωματεία της Γ΄ εθνικής στο μπάσκετ!

Υπόμνημα ετοιμάζουν τα σωματεία της Γ’ εθνικής προς την ΕΟΚ, μέσω του οποίου θα γνωστοποιήσουν τις προτάσεις τους ενόψει της νέας περιόδου. 

Αρκετά από τα σωματεία της Γ’ εθνικής ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η Παναχαϊκή, η οποία ηγήθηκε των δύο τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαΐου.

Σε αυτές τις συζητήσεις τα βασικά θέματα ήταν ο τρόπος επίλυσης της βαθμολογικής κατάταξης, αλλά κυρίως η αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Τέθηκαν μάλιστα επί τάπητος και οι οικονομικές δυσκολίες που θα έχουν τα σωματεία τη νέα περίοδο και η ανησυχία για τον τρόπο εξεύρεσης των πόρων για να μπορέσουν οι ομάδες να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Όλ’ αυτά θα συμπεριληφθούν στο υπόμνημα που θα ετοιμαστεί – από την Παναχαϊκή – και θα σταλούν στην ΕΟΚ.

 

-ΒΟΛΛΕΥ

-COVID-19 KAI Volley League!

Ολοκληρώθηκαν οι τηλεδιασκέψεις που είχε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος με την αθλητική ηγεσία και τους φορείς του ελληνικού βόλεϊ για το μέλλον του πρωταθλήματος Volley League της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Θέληση και σχεδιασμός της Γ.Γ.Α. – εάν και εφόσον υπάρχουν τα σημερινά δεδομένα στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού – είναι να ξεκινήσει στα γυμναστήρια η προετοιμασία των επαγγελματικών ομάδων εντός του Μαΐου για προπονήσεις και ασκήσεις φυσικής κατάστασης των αθλητών που αγωνίζονται στις ομάδες της Volley League.

Σύμφωνα με το πλάνο που θα ισχύσει – μόνο εάν υπάρχουν τα σημερινά δεδομένα στην καταγραφή κρουσμάτων του κορονοϊού – είναι οι ομάδες θα κάνουν προετοιμασία για τέσσερις εβδομάδες και στη συνέχεια θα μπορέσουν να αγωνιστούν για να ολοκληρώσουν τη σεζόν 2019-20 με πρόγραμμα που θα ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή.

Τόνισαν πως εάν υπάρξουν νέα δεδομένα με αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων θα επιστρέψουν στο καθεστώς των περιορισμών και δεν θα ισχύσουν όλα αυτά που συζητήθηκαν σήμερα.

Επίσης έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσουν οι ομάδες αλλά και οι ιατρικές εξετάσεις που θα υποβάλλονται οι αθλητές και όλα τα μέλη των επαγγελματικών ομάδων ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια τους αλλά και η αποτροπή μετάδοσης του covid-19.

Η Ε.Σ.Α.Π. αναμένει πλέον την επίσημη απάντηση της F.I.V.B. και C.E.V. για την παράταση στις ημερομηνίες των συμβολαίων των ξένων αθλητών ενώ εντός των ημερών θα διεξαχθεί συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

 

-Διακοπή πρωταθλημάτων βόλλευ εκτός της Volley League ανδρών!

 Η Ε.Ο.ΠΕ  γνωστοποίησε ότι διακόπτεται οριστικά λόγω κορωνοϊού, η Volleyleague γυναικών, η Pre League Γυναικών, η Α2 σε άνδρες και γυναίκες, αλλά και η Β’ Εθνική, ενώ όσον αφορά στις διοργανώσεις του Final 4 των Κυπέλλων Ανδρών & Γυναικών, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.

 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ., σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του και λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των αθλητικών εκδηλώσεων και διαπιστώνοντας ότι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης, αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διακοπή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης Κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών, ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. και συγκεκριμένα:

Α1 Volleyleague Γυναικών

Pre League Γυναικών

Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών & Γυναικών

Β’ Εθνικής/Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών & Γυναικών (συμπεριλαμβανομένου και του Ομίλου Ι’ της Ζ’ Περιφέρειας Ανδρών-Γυναικών)

Οι διοργανώσεις του Final 4 των Κυπέλλων Ανδρών & Γυναικών αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας

Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του Άρθρου 5, παρ. ε, του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης & Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων 2019-2020 και την παράταση της λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 έως 30.9.2020, για την διεξαγωγή της Τελικής Φάσης της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 και Κοριτσιών Κ20 2019-2020 και της Α’ και Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγοριών και Κοριτσιών Κ18 2019-2020, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των διοργανώσεων πετοσφαίρισης.

 

-ΛΕΣΒΟΣ

-Τις δικές της διευκρινίσεις έδωσε η Τοπική Επιτροπή Βόλεϊ Ν. Λέσβου, αναφορικά με το δημοσίευμα που αφορούσε το αθλητικό σχέδιο δράσης της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, όπως αυτό εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Στην ανακοίνωσή της, η Τοπική Επιτροπή Βόλεϊ Ν. Λέσβου διευκρινίζει πως ουσιαστικά πρόκειται για ένα OPEN τουρνουά ανδρών – γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί 1-2 Αυγούστου, με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης να εγκρίνει και την παράλληλη διεξαγωγή τουρνουά Juniors Regional για ηλικίες Κ17 και Κ19. Οι διοργανώσεις του διημέρου κοστολογούνται από την Ε.Ο.ΠΕ. στις 10.000€, εκ των οποίων τον μισό προϋπολογισμό καλύπτει, με το κονδύλι που ενέκρινε, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στον αναλυτικό προϋπολογισμό που δίνεται στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής:

«1) ΜΥΤΙLΙΝΙ ΟΡΕΝ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ) ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1-2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ένα αναβαθμισμένο (σε σχέση με το 2019) Ορen ανδρών-γυναικών, υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής.

Mini Προϋπολογισμός

1) Φιλοξενίες (διαμονή – διατροφή) €3.050

Αθλητές 10 δίκλινα Χ 2 ημέρες

Διαιτητές 3 δίκλινα Χ 3 ημέρες

Εκπρόσωποι ΕΟΠΕ 2 δίκλινα Χ3 ημέρες

Σύνολο 35 δίκλινα Χ€50 = €1.750

Διατροφή για τους ανωτέρω

130 γεύματα Χ €10 = €1300

2) Διαιτησία €500

3) Εισιτήρια (αθλητών -διαιτητών- υπευθύνων) €1.000

4) Μπλουζάκια (αθλητών-προσωπικού) €1.000

5) Χρηματικό έπαθλα ανά φύλο €1.000 Χ 2 = €2.000

6) Διάφορα έξοδα €500

ΣΥΝΟΛΟ €8.000

2) JUNIORS REGIONAL (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ17 & Κ19) ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ: 18-19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 (για να πάνε οι πρωταθλητές στα τελικά).

Ένα τουρνουά Junίors σε επίπεδο περιφέρειας (Β. Αιγαίου) για να παίξουν τα παιδιά της περιοχής.

Μini Προϋπολογισμός

Φιλοξενίες (διαμονή – διατροφή) €700

Αθλητές 4 δίκλινα Χ2 ημέρες

Εκπρόσωποι ΕΟΠΕ 1 δίκλινα Χ2 ημέρες

Σύνολο 10 δίκλινα Χ €50 = €500

Διατροφή για τους ανωτέρω -20 γεύματα Χ €10 = €700

Διαιτησία €500

Μπλουζάκια (αθλητών-προσωπικού) €500

Διάφορα έξοδα €300

ΣΥΝΟΛΟ €2.000

 

-ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ

ΑΡΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ!

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο ψάρεμα ερασιτεχνικού επιπέδου και την κολύμβηση.

Από την περασμένη Τρίτη 5 Μαΐου, τα μικρά σκάφη (έως 7 μέτρα) ερασιτεχνικής αλιείας μπορούν να αποπλέουν όπως και τα σκάφη έως 7 μέτρα για κολύμβηση επιβαινόντων στην ανοιχτή θάλασσα.

Τα σκάφη δεν πρέπει να προσεγγίζουν κάποιο νησί της ίδιας ή άλλης περιφέρειας λιμενικού απόπλου, να μην παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και να τηρήσουν τις αποστάσεις των δυο μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτά

 

-ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με την άρση των μέτρων καραντίνας λόγω του κορωνοϊού που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ξεκινά και πάλι η δράση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην χώρα. Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός παραλαμβάνεται στα αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας για την μετάδοση του κορωνοϊού. Από σήμερα επιτρέπονται οι προπονήσεις σε εγκεκριμένου τύπου Αθλητικές Εγκαταστάσεις για τους Αθλητές (με ενεργό Δελτίο Αθλητή), με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας .Αυτό θα ισχύει μέχρι τα μέσα του μήνα όπου ο Υφυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα.  

 

-ΛΕΣΒΟΣ

-Ακόμα ένα θετικό βήμα προς την ολοκλήρωση του γηπέδου Πέτρας με την έλευση του τάπητα την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από ένα μήνα παραμονής στο λιμάνι του Πειραιά. Μόνο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει προς τη Λέσβο το συνεργείο για την τοποθέτηση του τάπητα λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν λίγο ακόμα οι εργασίες. Πιθανόν  έως το τέλος του μήνα να λήξουν τα μέτρα και να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες όπως υπολογίζεται μέσα σε διάστημα 20 ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί, αφού οι χωματουργικές εργασίες είναι έτοιμες και μένουν μόνο κάποιες μικροπαρεμβάσεις.

Ikaria Sport News: Αθλητική ειδησεογραφία και ενημέρωση με μια ματιά
- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img