21.2 C
Ikaria
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
- Advertisement -

Το μήνυμα των διοργανωτών του 11ου Ikaria Run για τον πολυετή επιτυχημένο θεσμό

Δείτε επίσης

Ραντεβού στο 12ο Ikaria Run το Σάββατο 2 Αυγούστου 2025

Το Ikaria Run, το καθιερωμένο καλοκαιρινό δρομικό γεγονός, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024 στην Πλαγιά της Ικαρίας. Με τη συμμετοχή 187 αθλητών, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε αποστάσεις 5 χλμ., 10 χλμ., και στον εναλλακτικό περίπατο των 2 χλμ., το γεγονός αυτό ανέδειξε το αγωνιστικό πνεύμα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Στα 10 χλμ. ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Γεωργόπουλος με δεύτερο τον Δημήτρη Αθηναίο και τρίτο τον Γιώργο Καστή.
 
Στα 10 χλμ. γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Ιουλία Ελένη Παναγιωτοπούλου με δεύτερη την Ευαγγελία Δημηνάκη και τρίτη την Σμαράγδα Καρίμαλη.
 
Στα 5 χλμ. ανδρών πρώτος τερμάτισε ο Βασίλης Σακούτης, δεύτερος ο Παναγιώτης-Ευάγγελος Καραμπάσης και τρίτος ο Νίκος Πυροβολικός.
 
Στα 5 χλμ. γυναικών πρώτη τερμάτισε η Αθηνά Πούντζα, δεύτερη η Δέσποινα Πούντζα και τρίτη η Svetlana Moskalenko.
 

Το γεγονός συγκέντρωσε δρομείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, γεγονός που ενισχύθηκε από την προχωρημένη τουριστική περίοδο.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους αθλητές, τους εθελοντές και τους χορηγούς, όπως την Blue Star Ferries για την υποστήριξη στη μεταφορά των δρομέων, καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη του αγώνα.

Το ραντεβού δόθηκε για το 12ο Ikaria Run που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Αυγούστου 2025.

Ακολουθεί το μήνυμα των διοργανωτών του 11ου Ikaria Run 2024 (11/08/2024):
 
Το καθιερωμένο πλέον δρομικό γεγονός του καλοκαιριού που πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο κάθε Αυγούστου στην Ικαρία, διεξήχθη το Σάββατο 3 Αυγούστου το απόγευμα στην Πλαγιά Ικαρίας. Ένας από τους ελάχιστους αγώνες δρόμου στην Ελλάδα με δωρεάν συμμετοχή.
 
Ο τοπικός οικοδεσπότης διοργανωτής Σύλλογος, «Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιωτών Ικαρίας» και οι αμέτρητοι εθελοντές κατάφεραν για μία ακόμη χρονιά να διοργανώσουν αυτό το μεγάλο γεγονός και να ικανοποιήσουν αθλητές και θεατές.
Συνολικά 187 αθλητές βρέθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης των 5χλμ & 10χλμ και στον εναλλακτικό περίπατο των 2χλμ.
 
Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε δυσκόλεψαν την προσπάθεια των δρομέων αλλά δεν στάθηκαν εμπόδιο για τους ικαριώτες αλλά και τους επισκέπτες δρομείς από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Στα 10χλμ ανδρών, νικητής αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Γεωργόπουλος με δεύτερο τον Δημήτρη Αθηναίο και τρίτο τον Γιώργο Καστή.
 
Στα 10χλμ γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Ιουλία Ελένη Παναγιωτοπούλου με δεύτερη την Ευγγελία Δημηνάκη και τρίτη την Σμαράγδα Καρίμαλη.
 
Στα 5χλμ ανδρών, πρώτος τερμάτισε ο Βασίλης Σακούτης, δεύτερος ο Παναγιώτης Ευάγγελος Καραμπάσης και τρίτος ο Νίκος Πυροβολικός.
 
Στα 5χλμ γυναικών πρώτη τερμάτισε η Αθηνά Πούντζα, δεύτερη η Δέσποινα Πούντζα και τρίτη η Svetlana Moskalenko.
 
Η προχωρημένη τουριστική περίοδος στο νησί είχε σαν αποτέλεσμα την συμμετοχή δρομέων από Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Αίγυπτο, Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς και από πολλά μέρη της Ελλάδος.
 
Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στους Αγώνες, και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην προετοιμασία και στην ομαλή διεξαγωγή.
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Blue Star Ferries για την χορηγία στην μεταφορά των δρομέων από και προς Πειραιά, τα δρομικά site για την επικοινωνία του αγώνα www.RunningNews.gr – Τα πάντα για το Τρέξιμο και Runner Magazine, τα τοπικά δημοσιογραφικά site το Ράδιο Ικαρία 87.6 / Radio Ikaria 87.6 και την Ικαριακή Ραδιοφωνία – ikariaki.gr για την προώθηση και την κάλυψη του αγώνα, τον Δήμο Ικαρίας για την διευκόλυνση στη μεταφορά των δρομέων στην Ικαρία, το Επαρχείο Ικαρίας, το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου Ικαρίας για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας, το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ικαρίας και το Ε.Κ.Α.Β. Ικαρίας για την εθελοντική ιατρική κάλυψη του αγώνα, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ικαρίας για την εθελοντική κάλυψη του αγώνα και τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τα δύο παραδοσιακά καταστήματα του χωριού Πλαγιά, το καφενείο “του Λάμπη” και το καφεπαντοπωλείο “του Παργιάρου” για την προσφορά τους στο After Run Pasta Party.
 
Ραντεβού του χρόνου στο 12ο Ikaria Run!
 
Σάββατο 2 Αυγούστου 2025
 
Αποτελέσματα και φωτογραφίες στο site: https://ikariarun.gr/ και στην επίσημη σελίδα μας στο facebook.
Σύντομα θα ανεβούν και άλλα album με φωτογραφίες καθώς και το official video στο κανάλι μας στο youtube.
Photo – Video Credits: Μαρία Βαρδαρού, Γιώργος Σούρτης, Μαρηλία Κανελλοπούλου, Γεωργία Καρναβά, Pascale Germain, Αργυρώ Μαυρογιώργη, Κωνσταντίνα Κοτσαμπά, Σοφία Μουσέτη, Σπύρος Σκίκος, Μάνος Αρβανιτάκης, Νίκος Λιτσαρδής.
Ikaria Run

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -spot_img

Latest article

- Advertisement -spot_img